FORUMS: list search recent posts

I cant sync clips when i add velocity.

COW Forums : VEGAS Pro

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
yasin ulu
I cant sync clips when i add velocity.
on Nov 26, 2016 at 9:49:05 am
Last Edited By yasin ulu on Nov 26, 2016 at 9:51:31 am

just this problem started happening nowadays i will try to explain as much as i can.

im just adding clip then cutting both ways where i decide to slow down the video, then i add velocity and slowing down or speeding up and when i connect with the other side of the clip it starts somewhere else little bit further or back.

im watching velocity tutorials on youtube but im not seeing same problem happening to guy who using velocity on the video.

you can see the problem in picture i explained easily



Return to posts index

László Kovács
Re: I cant sync clips when i add velocity.
on Nov 26, 2016 at 1:29:08 pm

Hi,

In this topic I gave some hints:
https://forums.creativecow.net/thread/24/1013010#1013012

That should work you as well ;)

Best regards

László Kovács


Return to posts index

yasin ulu
Re: I cant sync clips when i add velocity.
on Nov 26, 2016 at 2:37:02 pm

thank you very much for the information ?
but one more thing

how can i see timeline on the clip section?

those ones


Return to posts index


László Kovács
Re: I cant sync clips when i add velocity.
on Nov 26, 2016 at 3:19:33 pm

Hi,

It's on otpions / preferences / video tab.
"Show source frame numbers on event thumbnails as" --> Timecode

Best regards

László Kovács


Return to posts index

yasin ulu
Re: I cant sync clips when i add velocity.
on Nov 26, 2016 at 2:44:56 pm

sir i think there is misunderstanding about velocity sync. im not trying to sync the audio in slow motioned clip. its fine when there is no audio on my clip with velocity

my problem is , imagine when i cut clip middle of the video and add velocity on it, next clip ''from cut'' starts further or from behind.

if i cut one side and apply velocity for rest of the video then i cut where i want to end then audio goes out of sync for clip without velocity


Return to posts index

László Kovács
Re: I cant sync clips when i add velocity.
on Nov 26, 2016 at 3:19:41 pm

Hi,

Make 2 splits.
1 - at start where you want to apply event velocity
2 - at the end of that scene

BEFORE you do the velocity thing.
Apply velocity change, and tweak the ending/starting timecodes so that they are continous.
Sorry, my english doesn't allow me to explain it better. ;)

Best regards

László Kovács


Return to posts index


yasin ulu
Re: I cant sync clips when i add velocity.
on Nov 26, 2016 at 3:26:43 pm

cannot be answered better than that ?

also my english is not good enough to explain it

ill try what you said thanks.


Return to posts index

yasin ulu
Re: I cant sync clips when i add velocity.
on Nov 26, 2016 at 3:31:47 pm

sir thank you very much that timecode what i was looking for ?
when i see time i can stretch the video with that way i can see where my video ended and starts from the cut ?
thanks alot again


Return to posts index

yasin ulu
Re: I cant sync clips when i add velocity.
on Nov 26, 2016 at 4:55:43 pm

sir just last thing, can i show timecode for audio too? it will be helpful if i can do that.


Return to posts index


Mike Kujbida
Re: I cant sync clips when i add velocity.
on Nov 26, 2016 at 5:51:55 pm

The only way an audio event (what Vegas calls a clip) has time code is if it was recorded in something called BWAV (broadcast wav) format. This is usually only done in high end (expensive) audio recorders.


Return to posts index

László Kovács
Re: I cant sync clips when i add velocity.
on Nov 26, 2016 at 7:37:18 pm

Hi,

I never met timecode in audio, Mikes post makes it clear why...

But I tried to do what you did:
Split the event, and added velocity envelope to the second.
Added some points to the envelopes, that basically made sure, that audio got out of sync from video.
The last point of the velocity envelope was set to 100%. After that point I did split the event, so if you follow me, now you have 3 events too.
From the third event remove velocity envelope. (Right click / insert remove envelope and remove check mark from velocity...)
Now drag this third event few frames away from the split point.
Does it get pink? For me it did ?
This usually means, that Vegas thinks AV sync is destroyed. what a surprise, it really is.
Right click audio or video, and choose synchronize by slipping.
I think you're done :)

Best regards

László Kovács


Return to posts index

yasin ulu
Re: I cant sync clips when i add velocity.
on Nov 28, 2016 at 3:58:46 pm

sir thanks for all the help, you are life saver :)


Return to posts index


László Kovács
Re: I cant sync clips when i add velocity.
on Nov 28, 2016 at 4:51:07 pm

You are very welcome :-))

Best regards

László Kovács


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]