FORUMS: list search recent posts

Odd export clip behaviour

COW Forums : particle Illusion

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Aaron Cross
Odd export clip behaviour
on Dec 23, 2010 at 5:14:42 am

Hi there, so sometimes when I'm exporting a clip, I get a different dialouge window, and when I have "Show Alpha" selected via menu, it just exports the diffuse anyway. What am I doing wrong?

http://homepages.slingshot.co.nz/~remedydub/StrangeExport.ip3

Heres the dialouge that appears. You can just see in the backround its displaying alpha while rendering diffuse. Thanks.

http://homepages.slingshot.co.nz/~remedydub/Screen%20shot%202010-12-23%20at...


Return to posts index


Alan Lorence
Re: Odd export clip behaviour
on Dec 23, 2010 at 12:26:30 pm

That's just the "empty" part of the preview window in pIRender. It may look like an alpha "checkerboard", but it's nothing. It just shows you that your output image isn't filling the preview window. Nothing to worry about.

Alan.

http://www.wondertouch.com


Return to posts index


Aaron Cross
Re: Odd export clip behaviour
on Dec 23, 2010 at 1:12:35 pm

Hi Alan,

Thats not actually what I'm referring to. If you see here:

http://homepages.slingshot.co.nz/~remedydub/Screen%20shot%202010-12-23%20at...

The image being rendered is color, ok? But what I'm trying to render is the same animation, but I've gone "View> Show alpha channel". So what should be getting is a greyscale rendering, not a color one. In most (all ) other instances, I output a greyscale .mov In these particles I cannot. My question is why is this.

In other words, please take either of the posted iL3 files, and try rendering out their alpha channel only, by going "View> Show alpha channel".

A strange anomoly is that in all other instances I dont see the particleRender window. (the one in the images) I wonder if this is because the render I seek is larger than the screen is able to show, vertically-and if this is cancelling out my alpha channel render somehow?

Thanks
Aaron Cross


Return to posts index

Alan Lorence
Re: Odd export clip behaviour
on Dec 23, 2010 at 1:39:00 pm

I'm not certain that pIRender can do "show alpha"... Hmmm. A couple of things to try:

1) Make sure you maximize the particleIllusion app window so it fills your desktop. This gives you the best chance of doing the render in pI3 itself without launching pIRender.

2) If it's just too big to do in pI3, use "tint strength" set to 100% with a tint color of white for your emitter, and do a normal render. That will give you something close to what the alpha channel would be, if not exact.

Alan.

http://www.wondertouch.com


Return to posts index

Aaron Cross
Re: Odd export clip behaviour
on Dec 23, 2010 at 3:16:00 pm

Yes it seems to be a problem with using the pIllusionRender window and larger than screen resolution. When it asks (after I hit the red render/record button) : "Do you want to zoom?" I I choose yes, I cannot get an alpha render, whereas if I choose no, and settle for a smaller sized render- I do get the alpha channel render.

Is a feature request a possibility? That the pIllusionRender window respects the View>ShowAlphaChannel Setting?

Thanks
AaronC


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]