FORUMS: list search recent posts

Previously Good PI Now Not Starting

COW Forums : particle Illusion

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Reber Clark
Previously Good PI Now Not Starting
on Aug 12, 2010 at 3:58:46 pm

A few weeks ago PI worked fine on my Windows 7 Pro 64 bit machine. Now it will not start - no screens of any sort, nothing in Task Mgr. HELP!

In theory there's no difference between theory and practice - but in practice there is.


Return to posts index

Alan Lorence
Re: Previously Good PI Now Not Starting
on Aug 12, 2010 at 4:22:23 pm

Did you try "reset default settings"?

Alan.

http://www.wondertouch.com


Return to posts index

Reber Clark
Re: Previously Good PI Now Not Starting
on Aug 12, 2010 at 4:33:11 pm

Hi Alan,

Hello,

Yes I tried that. It will not start – despite reboots, resetting to defaults, use software rendering etc.

Particle View works just fine – no problems.

My video card is a Radeon HD 5800 Series

My processor is an Intel Core i7 980x

Help!

Reber Clark

In theory there's no difference between theory and practice - but in practice there is.


Return to posts index


Reber Clark
Re: Previously Good PI Now Not Starting
on Aug 12, 2010 at 7:18:55 pm

Alan,

I remembered that I updated my display drivers - the monitors are two Dell U 2410s. Could this be the problem? Windows 7 was using its own drivers before.

I am thinking of doing a reinstall of PI3.

But it is weird that Particle Viewer is working.

Waiting for advice.

Thanks,
Reber Clark

In theory there's no difference between theory and practice - but in practice there is.


Return to posts index

Reber Clark
Re: Previously Good PI Now Not Starting
on Aug 12, 2010 at 10:27:42 pm

FYI to all concermned - Alan advised me to add PI to the Data Execution Prevention list:

Right click on 'My Computer' and choose Properties. In the Advanced tab/panel, select the "Settings"
button in the Performance pane. Choose the "Data Execution Prevention" tab and switch DEP so that it is enabled only for essential Windows programs or add particleIllusion to the exception.

Now it works great! Thanks Alan.

In theory there's no difference between theory and practice - but in practice there is.


Return to posts index

Reber Clark
Re: Previously Good PI Now Not Starting
on Aug 12, 2010 at 10:52:03 pm

One more thing - I had to also add PI render to the DEP list to run it separately.

In theory there's no difference between theory and practice - but in practice there is.


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]