FORUMS: list search recent posts

Export Error after PI update

COW Forums : particle Illusion

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Andreas Feix
Export Error after PI update
on Jan 3, 2009 at 8:59:35 pm

A few minutes ago I updated my particleIllusion version with an update that was avialable by checking.
After installing the update, however, I immediately experienced errors which causes particleIllusion to shut down whenever I try to export PI footage, in order to use it for compositing in AE.
At the moment this turns out to be quite a problem because I have to finish off a music video this weekend which requires some FX rendered in PI & comped in after effects - for now I can bypass this problem by saving the particle projects & rendering them out via ParticleIllusion Render, but it's not as comfortable as usual...

(interestingly enough there's no such error when I choose to export the PI renders via an *.avi file, however this doesn't prove to be useful for me because I do the further compositing in after effects... )

If someone else experiences a similar problem, feel free to report here as well,
& when that's possible - PI staff could you please check as well on this problem ? just in case so that I know if it's just me or if that's a generic problem from the update... ;)

ADDITIONAL NOTE:

After further reviewing the renders by PI-Render, I noticed some weird render errors of the particles, affectiong especially the particle's visibility & alpha channel settings. Apparantly the update for ParticleIllusion Renderhad some negative side effects as

I finally reverted the whole update process using the files from the previous one (kudos to that one; it was very helpful... ;)), & I was able to continue my work as usual... :)


Eclipse FX
---
http://www.geocities.com/desperate_minds
---
YouTube keyword: eclipsefx


Return to posts index

Bryan Upton
Re: Export Error after PI update
on Jan 5, 2009 at 1:19:39 pm

Yeah having the same problems here. Maybe a bit of testing before releasing updates guys! ;)



Return to posts index

Alan Lorence
Re: Export Error after PI update
on Jan 5, 2009 at 4:04:21 pm

Considering that we've had the 3.0.4 update ready for months, and have been using it almost daily, and none of the beta testers reported a problem with it, I'm guessing that it's a problem with the update process and not the code itself. Plus, we didn't change the rendering/output code at all, except for AVI output.

Is this on Vista? I need more details. Probably best to email support at wondertouch dot com and we'll work it out that way.


Alan.

http://www.wondertouch.com


Return to posts index


Ryan Kelly
Re: Export Error after PI update
on Jan 5, 2009 at 4:26:22 pm

Hi,
I'm experiencing possibly a related issue? Just installed the 3.0.4 update on my vista 64bit machine.

My problem is this: When i hit the Save Output button i'm asked for a path and the type of file i wish to render. once I define those variables the program just sits there - it thinks it's outputting the sequence but it never gives me options (like save alpha channel, etc.) I have to quit the program and then restart.

I can render using pIllusionRender, however.

-ryan



Return to posts index

Alan Lorence
Re: Export Error after PI update
on Jan 5, 2009 at 4:53:57 pm

I was wrong -- it *is* a problem with the 3.0.4 code. A last-minute fix for the AVI audio support causes it to crash when you select non-movie output formats. We'll be releasing a 3.0.4.1 update today for this.

On the "hang" issue -- what output format are you choosing? A quick reply is appreciated as we need to get this fix released.



Alan.

http://www.wondertouch.com


Return to posts index

Ryan Kelly
Re: Export Error after PI update
on Jan 5, 2009 at 4:55:48 pm

Hi Alan,

I chose PNG format but it "hung" on tif and bmp as well and then i switched to pIllusionrender...

-Ryan



Return to posts index


Alan Lorence
Re: Export Error after PI update
on Jan 5, 2009 at 5:10:52 pm

I think it's the same issue, but please email me at support at wondertouch dot com and I'll send you a fixed beta version to test.



Alan.

http://www.wondertouch.com


Return to posts index

Alan Lorence
Re: Export Error after PI update
on Jan 5, 2009 at 6:07:04 pm

Ok, we've fixed this error and uploaded 3.0.4.1 (which displays in the AutoUpdate dialog as 3.0.4a). Please install this update.



Alan.

http://www.wondertouch.com


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]