FORUMS: list search recent posts

Explosion to follow a path

COW Forums : particle Illusion

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Douglas R Bruce
Explosion to follow a path
on Feb 25, 2008 at 12:05:44 am

I am almost finished with adding explosions to a model of a volcano.
On static shots I have no problems.
However when the explosions are added to a moving shot of the crater and I want the explosion to move with the craters motion I am meeting problems.
If I only move the emitter along the track - the particles don't follow...
I guess I need to somehow get everything to move together.
If anyone understands what I mean...... can you give me some advice or even point me to a tutorial which explains the technique.
I am sure it is quite a simple task and probably has been covered before..... but I couldn't find the answer by searching the forum.
Regards,
Douglas


Douglas
(Kumamoto, Japan)


Return to posts index

Douglas R Bruce
Re: Explosion to follow a path
on Feb 25, 2008 at 3:00:43 am

Replying to myself!

After studying Elvis Deane's Guide to ParticuleIllusion 3 - Offset chapter. I got things figured out.

But now I found a new problem?
Making the offsets for the different explosions I had to use Layers (4 in all).
When rendering the final sequence I only get Layer 0 visible in the rendered avi.
What is the next basic thing I am missing? How do you get all layers to render together?
Sorry for such basic and simple questions.
Regards,
Douglas


Douglas
(Kumamoto, Japan)


Return to posts index

Douglas R Bruce
Re: Explosion to follow a path
on Feb 25, 2008 at 5:53:40 am

Yet again I seem to be answering my own question.....

Am I correct in assuming I must have the top layer active when I save the project?

It looks like I had layer 0 active....and got only layer 0 when I renedered....... but if I have layer 4 active and on top ... then all layers from 4 down are present when rendering.

Regards,
Douglas



Douglas
(Kumamoto, Japan)


Return to posts index


Alan Lorence
Re: Explosion to follow a path
on Feb 25, 2008 at 1:48:36 pm

Are you just using different layers of emitters? Then it shouldn't matter which is active when saved -- they all should show on the stage and when rendered.

It could be a bug -- what version are you using?

Can you describe the project in more detail? Can you get the problem to happen with a simpler project (2 layers)?



Alan.

http://www.wondertouch.com


Return to posts index

Douglas R Bruce
Re: Explosion to follow a path
on Feb 26, 2008 at 6:07:03 am

Thanks for the reply,
I have version 3.0.3 18Dec 2007 installed.

I will not have time until tomorrow to do some more tests.

What details would you like about the project?
I will make a few screen shots too.

Regards,
Douglas



Douglas
(Kumamoto, Japan)


Return to posts index

Douglas R Bruce
Re: Explosion to follow a path
on Mar 1, 2008 at 4:18:04 am

Alan,
I was unable to reproduce the problem!
Hopefully it was just the result of a tired computer..... or, more likely, a tired computer operator.
If it resurfaces I will try and document the steps more precisely.
Regards,
Douglas

Douglas
(Kumamoto, Japan)


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]