FORUMS: list search recent posts

Adding Particle

COW Forums : particle Illusion

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
cspvideo
Adding Particle
on Nov 24, 2006 at 4:32:27 pm

When ever I try and add a particle to the library I get a fatal error that closes the application. Since I don't see any posts like that I assume I'm missing a step. I'm trying to add a simple graphic with text. I've used various formats and sizes, but always with the same result.



Return to posts index

Aharon Rabinowitz
Re: Adding Particle
on Nov 24, 2006 at 8:36:42 pm

Just to be clear... When you say add a particle to the library, do you mean add a particle type to the emitter, add a particle shape to the emitter, or add the emitter to the library. You can't add a particle to the library - only emitters can be added to a library.

For clarity: a library contains emitters. Emitters emit particles.

We can't help you if we aren't clear on your problem, so let us know what you mean exactly.

Also please list the exact steps you are taking that lead up to the crash.

----------------------------------------
Aharon Rabinowitz
aharon(AT)yahoo(DOT)com
http://www.allbetsareoff.com
----------------------------------------
Creative Cow Master Series DVD
particleIllusion Fusion Volume 1
available @ http://www.pIllusionFusion.com


Return to posts index

cspvideo
Re: Adding Particle
on Nov 25, 2006 at 12:27:22 am

Thanks for the reply. I am attempting to add an emitter to the library.

The exact steps are as follows:

1. Select Logo Spin shrink 1
2. Right click
3. Select properties
4. Select particles tab
5. Select change shape
6. Click the "plus" sign
7. Select a jpg graphic which has text only and is sized at 320 by 240
8. Select full color
9. Select make active
10. Select OK == It is at this step that I get an error message telling me "error saving il3" and make sure file is not read only. Then I get a MS OS message telling me that the program has encountered a problem and needs to close.

Hope this helps.



Return to posts index


Aharon Rabinowitz
Re: Adding Particle
on Nov 26, 2006 at 6:45:26 pm

Sounds like you are having a problem with the image format or size, maybe. Make sure you are using a size that has multiples of 16 (For example: 16 x 16, 16 x128, 256 x256...etc.).

Also, instead of using a JPEG (Which should be OK, but may be either corrupt or some flavor of JPEG that pIllusion doesn't like), use a TIFF, TGA or PNG.


Return to posts index

cspvideo
Re: Adding Particle
on Nov 26, 2006 at 10:23:57 pm

I got it to work. I first saved the default library as a new library, which I happened to call Paul, since that's my name.

After that I was able to add any new emitter to the library.

I made them all in size 128 by 128.

Paul


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]