FORUMS: list search recent posts

illusion slowdown

COW Forums : particle Illusion

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
ira ludwig
illusion slowdown
on Jul 25, 2006 at 11:46:52 pm

I am trying to ad some effects to a avi file 360x270.
It's 1200 frames long. When I add an effect, Illsion slows down to a crawl!
I add a simple effect like star glownet and it takes forever
I have to wait 20 to 30 seconds before I can do anything.

I have a Dell 8200 pentium 4 2.26GHz 1 gig of ram. Nvidia gforce 5500.
I have open GL on.

Any suggestions.



Return to posts index

Elvis Deane
Re: illusion slowdown
on Jul 26, 2006 at 1:17:19 am

I imagine that it has something to do with the length of the clip. Are you adding effects throughout the 1200 frames, or just to short segments of the clip? If it's just small sections of it, you may want to just bring in those shots that you need to add the effects to, instead of the whole thing.

It could also be the codec that you're using on the clip. Some codecs, especially mpeg4 ones (divx, xvid, 3ivx) get reallly slow when you scrub back and forth, so they aren't very good for animation and video editing work.

--
Elvis Deane!

The Apprentice Magician's Guide to particleIllusion


The particleIllusion FAQ


Return to posts index

Ira Ludwig
Re: illusion slowdown
on Jul 27, 2006 at 1:54:07 pm

Thanks, I think it's the AVI. When I use targa files there is no problem.


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]