FORUMS: list search recent posts

Carbon Coder h.264 issue

COW Forums : Broadcasting

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Brian Wheeler
Carbon Coder h.264 issue
on Jun 25, 2010 at 5:42:02 pm

Okay, I'm really not sure where to put this since the COW doesn't have a MCO section (well, not that I've found at any rate).

My station is in the midst of going tapeless (huzzah), but we're encountering some strange issues with transferring spots into our media exchange. Our setup, as I am aware, is as such:

We are transferring spots manually from an FTP into a carbon coder system which then trans-codes said spots into our Omneon servers preferred MPEG2 format (we'd do this ourselves, but it takes MPEG2 with a Quicktime reference wrapper who's metadata I can't quite figure out).

We store all of our spots in Quicktime h264 compression. The Carbon Coder seems to like this format as it transfers in well, but the problem arises in that when it trans-codes it seems to double the time it shows in our media prep station. So, for example, a 30 second spot will show up as being 60 seconds long; with the spot good but followed by a mirror amount of time in black.

My concern is that the system may be encoding this black as actual video and thus chewing up space on our servers. If this is just a program aberration and it's not truly encoding extra black than we're good and can just work around it.

I've tried talking with the tech support people at Avid and the consensus from them was "Uhhhhh... what now?" so I'm hoping my fellow COW readers may have some advice on how to diagnose this issue or resolve it. I can get more specific with the setup, but since just edit the stuff right now this is all I know.

Thank you in advance for your help!

Brian Wheeler
Senior Editor
KXRM / KXTU


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2019 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]