FORUMS: list search recent posts

Error 03 on DVW-A500

COW Forums : Broadcasting

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Sean ONeil
Error 03 on DVW-A500
on Jul 1, 2008 at 6:18:54 pm

Just happened today. Occurs when I put a tape in and hit play. If I power cycle it and don't hit play, I can still eject the tape.

I'm trying to find a good place to service it in Los Angeles. In the meantime, does anyone know what this error is? Is it something I could service myself (I do have the service manual)?

Thanks in advance!


Return to posts index

Tom Matthies
Re: Error 03 on DVW-A500
on Jul 7, 2008 at 9:48:48 pm

Looking it up in my manual:

Error 3 -Reel Trouble Three
"The slack or breaking of the tape is detected in playback mode, or either of the lock of the supply or take-up reel is detected, and then tape protection is done."

Don't you just love Japanese translated into English?

In other words, one of the reel motors wasn't working as it should, either the FG frequency is missing or the motor isn't detecting enough tension on the reel table, so the machine went into the tape protection mode to keep the tape from being damaged.

Could be caused my lots of things. Damaged tape cassette, reel table at an incorrect height or setting, dirt in the motor, bent shaft, or just bad voodoo.

Tom



Return to posts index

Sean ONeil
Re: Error 03 on DVW-A500
on Jul 7, 2008 at 9:51:42 pm

Thanks! I got it repaired on Friday. It was dust (which turned to grime) in the motor.

Sean


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]