FORUMS: list search recent posts

Inconsistent bad ProRes outputs (video and audio out of sync)

COW Forums : Compression Techniques

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Evan Griffin
Inconsistent bad ProRes outputs (video and audio out of sync)
on Jul 16, 2013 at 9:14:23 pm

Running batch conversions of H.264 5D/7D footage to ProRes 422 LT results in a large number of files with out of sync audio and video. I opened the out of sync clips in Quicktime Pro, looked at the properties and saw that the video and audio tracks had different durations. One example is video duration: 46.96. Audio duration: 46.79. All of the out of sync clips have this problem with the video/audio duration and it's always video that's longer than audio. The source H.264 files have the same duration for audio and video tracks.

I tried running my transcodes in Squeeze 9 Pro, Squeeze 8.5 Pro, and MPEG Streamclip. Streamclip produced more correct files than Squeeze, but there were still some that were wrong. I'm going to be ProResing hundreds of clips and I can't check them individually.

I also tried running the transcodes on another computer with Squeeze 8.5 Pro and Streamclip and the outputs were fine. I think the problem is related to my computer somehow (corrupt or incomplete codecs, a hardware problem, etc.).

Any help with this is really appreciated!


Mac Pro Mid 2012
12-core 2.4 GHz Intel Xeon | 48 GB 1333 MHz DDR3 ECC | ATI Radeon HD 5770 | 500 GB SSD
PCI: Sonnet Tempo SATA E4P | CalDigit Super Speed PCI Express USB 3.0


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]