FORUMS: list search recent posts

2-pass encodes failing in Adobe Media Encoder CS5 Mac

COW Forums : Compression Techniques

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Mark Abney
2-pass encodes failing in Adobe Media Encoder CS5 Mac
on Sep 9, 2010 at 7:30:02 pm

Just updated Adobe media encoder CS5 to v5.0.1.0(64-bit)

Now when I do 2-pass transcodes from ProRes QT to f4v it fails with "Encoding Failed. Unknown eror."

Changing f4v preset to "1-pass" works.

Have restarted, reset PRAM, fixed permissions & crossed my fingers.... but still no luck with 2-pass.

Anyone else having this problem?
Better yet, anyone have a fix.

Thanks in advance.

-mark


Return to posts index

Craig Wall
Re: 2-pass encodes failing in Adobe Media Encoder CS5 Mac
on Sep 14, 2010 at 8:54:04 pm

I had this exact same problem.

Adobe rep said it's a known issue and the only way is to
-Uninstall Adobe Suite
-Restart
-Reinstall Adobe Suite

They said it's a problem with the Dynamic Link....and that they've fixed it on PC, but don't have a Mac fix.

For me, that's like a death sentence. With all my plugins and scripts...it takes a full day to do a reinstall.

I've been using Quicktime Pro, limping along....

Life is full of funny particles.


Return to posts index

Mark Abney
Re: 2-pass encodes failing in Adobe Media Encoder CS5 Mac
on Sep 20, 2010 at 7:46:10 pm

Thanks for your response.

Have to say their solution seems heavy handed.
I was hoping it would be as easy as deleting a preference file or something.

Did they say you have to reinstall the entire suite? or will a custom install of just AME do the trick?


Return to posts index


Craig Wall
Re: 2-pass encodes failing in Adobe Media Encoder CS5 Mac
on Sep 20, 2010 at 10:08:40 pm

Entire suite!

With all my plugins, scripts, etc...for AE, Flash, PSD...that would take me a full day.

I'm thinking of buying DV Kitchen.

Over the past 5-7 years... Adobe seems to get sloppier and sloppier about all kinds of things.

My hunch is that it's their increased reliance on cheap Indian programmers.

Life is full of funny particles.


Return to posts index

Mark Abney
Re: 2-pass encodes failing in Adobe Media Encoder CS5 Mac
on Sep 20, 2010 at 10:57:40 pm

wow.

Well, CBR still works in AME & I have Squeeze loaded on my machine... I'll give that a try for the f4v files and see how it does.

Think I should re-install the whole suite anyhow?
You know, something else might be screwed up and It just hasn't reared it's ugly head yet.

Thanks for your help.


Return to posts index

Craig Wall
Re: 2-pass encodes failing in Adobe Media Encoder CS5 Mac
on Sep 20, 2010 at 11:17:02 pm

I can't give you a recommendation.

But for me...I'll only reinstall the whole Suite if I'm cornered into it. (takes forever)

Life is full of funny particles.


Return to posts index


Mark Abney
Re: 2-pass encodes failing in Adobe Media Encoder CS5 Mac
on Sep 21, 2010 at 2:47:14 am

Just found this on the Adobe forum.
http://forums.adobe.com/message/3125179#3125179

Going to reinstall AME only and see if that works.


Return to posts index

Mark Abney
Re: 2-pass encodes failing in Adobe Media Encoder CS5 Mac
on Sep 21, 2010 at 6:58:12 pm

I deleted the AME folder from my machine and did a reinstall of just AME from my original disc.

2-pass transcodes to f4v are now working as expected.

I did not have to reinstall the entire suite.

Mac OSX 10.6.4
Production Premium Suite CS5

AME now shows up as v 5.0.0.402


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]