FORUMS: list search recent posts

blank / white movies out of compressor

COW Forums : Compression Techniques

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
mark wilkinson
blank / white movies out of compressor
on Oct 21, 2009 at 3:18:55 pm

i have just run a few movies through compressor using a variation of the H264 preset and they turned out white. audio is there but just a big blank sheet for an image. this is compressor 3.0.5 and an intel mac on 10.5.5

i usually just export my H264 from the QT player, those versions worked fine. i just wanted to see if i could get a better result with the added control in compressor. anyone know what might cause this ?


Return to posts index

Daniel Low
Re: blank / white movies out of compressor
on Oct 21, 2009 at 3:54:02 pm

[mark wilkinson] "using a variation of the H264 preset "

How do you vary it?



__________________________________________________________________
"There's no chance that the iPhone is going to get any significant market share. No chance."
Steve Ballmer To USA Today: 30 April 2007

"We and Apple are neck and neck and we're chasing the two
other players,"
Steve Ballmer, referring to Nokia and Research in Motion. October 6th 2009


Return to posts index

mark wilkinson
Re: blank / white movies out of compressor
on Oct 21, 2009 at 4:20:33 pm

just little tweaks. here are the settings:

Audio Encoder
AAC, Stereo (L R), 44.100 kHz
Video Encoder
Format: QT
Width: 854
Height: 480
Pixel aspect ratio: Square
Crop: None
Padding: None
Frame rate: 30
Frame Controls On:
Retiming: (Better) Motion Compensated
Resize Filter: Statistical Prediction
Deinterlace Filter: Better (Motion Adaptive)
Adaptive Details: On
Antialias: 0
Detail Level: 0
Field Output: Progressive
Codec Type: H.264
Multi-pass: On, frame reorder: On
Pixel depth: 24
Spatial quality: 100
Min. Spatial quality: 25
Temporal quality: 50
Min. temporal quality: 25





Return to posts index


mark wilkinson
Re: blank / white movies out of compressor
on Oct 21, 2009 at 4:21:45 pm

the other question is, do i have a shot at a better result coming out of compressor than i do out of the QT player ? the end product is a movie file to be played through VLC on an Intel Mac to a projector.



Return to posts index

Daniel Low
Re: blank / white movies out of compressor
on Oct 21, 2009 at 4:36:34 pm

Nothing wrong with those settings, there might be something wrong with your source.

Compressor will always be better than out of QT

__________________________________________________________________
"There's no chance that the iPhone is going to get any significant market share. No chance."
Steve Ballmer To USA Today: 30 April 2007

"We and Apple are neck and neck and we're chasing the two
other players,"
Steve Ballmer, referring to Nokia and Research in Motion. October 6th 2009


Return to posts index

mark wilkinson
Re: blank / white movies out of compressor
on Oct 21, 2009 at 5:15:23 pm

hmm. strange though because the source looks good on its own and plays fine and it exports fine from the QT player, just not from compressor.



Return to posts index


Daniel Low
Re: blank / white movies out of compressor
on Oct 21, 2009 at 5:28:23 pm

Ok, well I can see nothing wrong with the settings you gave me. Can you preview in compressor? Maybe there's something else you have applied in compressor which is causing the issue.

__________________________________________________________________
"There's no chance that the iPhone is going to get any significant market share. No chance."
Steve Ballmer To USA Today: 30 April 2007

"We and Apple are neck and neck and we're chasing the two
other players,"
Steve Ballmer, referring to Nokia and Research in Motion. October 6th 2009


Return to posts index

mark wilkinson
Re: blank / white movies out of compressor
on Oct 21, 2009 at 7:08:34 pm

so i did a few more tests and it looks like when i take the preset for H264 and open up the frame controls, i get the blank results. i tried a bunch of variations with frame controls on ( better, best, etc ) but it seems like anytime they are switched on, i get the blank.

i tried exporting the movie with a few different codecs ( i had been exporting from After Effects with the animation codec ), uncompressed 8 bit will let me get a movie through compressor with the frame controls on, but it looks pretty weak. DV NTSC gets through as well but doesnt look as good as the animation codec. i guess now its a toss up between the Animation codec with no frame controls and the DV codec with them.




Return to posts index

Daniel Low
Re: blank / white movies out of compressor
on Oct 21, 2009 at 8:39:58 pm

Something strange going on with your system that may be very deep routed.

In the mean time try the PhotoJPEG codec at above 75% quality

__________________________________________________________________
"There's no chance that the iPhone is going to get any significant market share. No chance."
Steve Ballmer To USA Today: 30 April 2007

"We and Apple are neck and neck and we're chasing the two
other players,"
Steve Ballmer, referring to Nokia and Research in Motion. October 6th 2009


Return to posts index


mark wilkinson
Re: blank / white movies out of compressor
on Oct 22, 2009 at 11:58:44 pm

thanks again for your help with this daniel. i think it was something system level, i guess compressor can get tweaked at that level, it stopped submitting batches ( or hanging on them ) so i used this :

http://www.digitalrebellion.com/compressor_repair.htm

and that cleared up everything.







Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]