FORUMS: list search recent posts

BitVice Won't Keep My Timecode

COW Forums : Compression Techniques

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
David Olsen
BitVice Won't Keep My Timecode
on Jun 6, 2008 at 2:38:00 pm

Anyone know why BitVice won't keep my timecode from my Final Cut Pro Mov export?

My final encoded file comes up as having a Timecode Start of "00:00:00;00" - which is incorrect.

Here are some screenies I took from the Quicktime Properties box which shows that my Mov file DOES have timecode information, but it's not being carried over after encode.

I'm using BitVice v.1.81

Screens:

Raw video prior to BitVice encode
Video after BitVice encode, showing missing timecode

-------------

Anyone that helps me wins my endless adoration and praise! May you be chosen to author God's words in heaven.


Return to posts index

Daniel Low
Re: BitVice Won't Keep My Timecode
on Jun 9, 2008 at 3:03:58 pm

You might want to read the last post in this thread:

http://forums.creativecow.net/archivethread/155/726511

[snip]
"So, I hope this will help all of you to understand that MPEG encoders and decoders MUST IGNORE any and all forms of SMPTE time codes, especially those that originate from Apple's software.

Roger Andersson / Innobits AB, makers of the BitVice MPEG-2 Encoder"
[snip]





__________________________________________________________________
Please post back saying what solved your problem. It could help others, and saying 'thanks' is free!


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]