FORUMS: list search recent posts

One of my bitrates doesn't work for WM MBR using Squeeze 4 on PC

COW Forums : Compression Techniques

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
madchadder
One of my bitrates doesn't work for WM MBR using Squeeze 4 on PC
on Oct 7, 2005 at 6:47:36 pm

Our business needs to encode Windows Media Multiple Bit Rate files. We've had no problems doing this with Windows Media Batch Encoder, but we thought Squeeze 4 would help automate the process a little more. So far, that's not the case:

Whenever we ecode a MBR file with Squeeze 4 on PC, the high and medium settings play back fine from a media server. The low setting (modem speed), however, plays at about 0.2 frames per second instead of the 5 fps desired.

I have no problem encoding a single bit rate file at modem speed. It only seems to have problems with MBR, which is what we need.

Has anyone encountered this problem or a solution? Any help would be greatly appreciated. Thanks in advance.


Return to posts index

Ben Waggoner
Re: One of my bitrates doesn't work for WM MBR using Squeeze 4 on PC
on Oct 21, 2005 at 5:18:48 pm

Very weird.

What versions of:
Squeeze
Windows Media Player
Windows Media Services

Are you testing with?


My Book: http://www.benwaggoner.com/books.htm
Squeeze and ProCoder tutorials: http://www.classondemand.net/benwaggoner/
Compression Class at Stanford: http://www.digitalmediaacademy.org/compression.html


Return to posts index

madchadder
Re: One of my bitrates doesn't work for WM MBR using Squeeze 4 on PC
on Jan 26, 2006 at 6:52:30 pm

Thanks for the response, and sorry I took so long to respond myself.

I'm using:
-Squeeze 4 (and I just tried again with 4.3, same results)
-Windows Media Player 9 and 10, with "Choose Connection Speed" set to different settings to test the different bit rates.
-Windows Media Services 9 Series

I have no problem encoding an MBR file using Windows Media Encoder, but when I try to set up a similar profile in Squeeze, the lowest bitrate just runs like crap (0.2 fps according to WM statistics).


If it helps, my profile is as follows:

Windows Media MBR Custom Preset

Audio: WM V9 Audio
Audio1: 32 kbps, 16, 44100, mono
Audio2: 32 kbps, 16, 44100, mono
Audio3: 16 kbps, 16, 22050, mono

Video: WM Video V9
Video1: 650 kbps, 320x240, 29.97 fps, 120 frames, 4 sec
Video2: 161 kbps, 320x240, 15 fps, 120 frames, 4 sec
Video3: 17 kbps, 320x240, 5 fps, 50 frames, 4 sec


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]