FORUMS: list search recent posts

procoder 2 help...any ever get this error message?

COW Forums : Compression Techniques

VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
ryanservant
procoder 2 help...any ever get this error message?
on Apr 5, 2005 at 6:41:06 pm

"your windows media installation is unable to execute the required tasks. Please check your file and/or encoding parameters or reinstall the apllication." I am trying to go from a HD quicktime file to a WMVHD file. I had done this a few time already but now I am getting this error message about 85 % of the time. I have set an email to procoder and they have yet to respond...I can't find any FAQ or error explantions anywhere....great support for a 500 dollar piece of software, and you wonder why I use a MAC for eveything else but encoding.

thanks



G5
xserve 2.5 TB
FCP HD
2 gigs ram
Used to be Kona Hd...Now its Decklink HD pro



Ryan Servant
AirSeaLand Productions
http://www.airsealand.com
718-626-2646


Return to posts index

charles simonson
Re: procoder 2 help...any ever get this error message?
on Apr 5, 2005 at 8:45:10 pm

Uhh, hate to ask this Ryan, but are you using a pirated/cracked version of Procoder? ;- Although Canopus isn't known for their software support, I've heard this question before; only to find out later, after some extensive troubleshooting, that the user was using a pirated version and the crack he was using wasn't sufficient.


Return to posts index

ryanservant
Re: procoder 2 help...any ever get this error message?
on Apr 5, 2005 at 9:13:36 pm

I would not have complained about the price if I had not bought it...but thank you for the heads up...that sounded kind of snotty..sorry, im just frustrated.

G5
xserve 2.5 TB
FCP HD
2 gigs ram
Used to be Kona Hd...Now its Decklink HD pro



Ryan Servant
AirSeaLand Productions
http://www.airsealand.com
718-626-2646


Return to posts index


Charles Simonson
Re: procoder 2 help...any ever get this error message?
on Apr 5, 2005 at 11:24:24 pm

Didn't mean it to be [I]too[/I] snotty. ;-) Sorry. Just, spend a couple of days working with someone, who, come to find out, was using a pirated version all along, and therefore doesn't have the lastest version, and so on, and I bet you can start to see where I'm coming from.

Anyway, back to your initial issue. Have you tried disabling and virus protection software that could be running? It may not be allowing access to the correct libraries. Also, what format is your source? I have had problems in the past with ProCoder and HDV sources.


Return to posts index

Lisa
Re: procoder 2 help...any ever get this error message?
by
on Apr 6, 2005 at 3:04:33 pm

Have you or someone else upgraded to Windows Media 10? I don't think it's compatible with Procoder 10.

-Lisa


Return to posts index

ryanservant
Re: procoder 2 help...any ever get this error message?
on Apr 7, 2005 at 8:13:16 pm

So your saying that if someone upgraded to windows media 10 on the computer I would be having problems?



G5
xserve 2.5 TB
FCP HD
2 gigs ram
Used to be Kona Hd...Now its Decklink HD pro



Ryan Servant
AirSeaLand Productions
http://www.airsealand.com
718-626-2646


Return to posts index


Lisa
Re: procoder 2 help...any ever get this error message?
by
on Apr 6, 2005 at 3:05:20 pm

Have you or someone else upgraded to Windows Media 10? I don't think it's compatible with Procoder 10.

-Lisa


Return to posts index

ryanservant
Re: procoder 2 help...any ever get this error message?
on Apr 7, 2005 at 8:14:47 pm

I will try and disable virus software next....My source file is a real HD file...an 8 bit 1080i quicktime mov file

G5
xserve 2.5 TB
FCP HD
2 gigs ram
Used to be Kona Hd...Now its Decklink HD pro



Ryan Servant
AirSeaLand Productions
http://www.airsealand.com
718-626-2646


Return to posts index

charles simonson
Re: procoder 2 help...any ever get this error message?
on Apr 7, 2005 at 9:40:12 pm

What codec is the 1080i? Also, I have seen the ProCoder problem you're mentioning on a system with WMP10 as Lisa said. Although, I thought the error to be with the virus protection software, but WMP10 could have been it as well. We uninstalled so much software that I'm not sure exactly what was the problem.

Also, Ryan, shoot me an email, if you would, about the Avel LinkPlayer issues you were having. I may have an update for you if you are still experiencing problems.


Return to posts index


charles simonson
Re: procoder 2 help...any ever get this error message?
on Apr 12, 2005 at 4:03:52 pm

I tested this last night on a PC that previously was experiencing, that had the virus protection software and with WMP10 installed. Everything went accordingly well. I tested, by doing a complete reinstall of WinXP and ProCoder 2, but there were no issues after all was said and done. So, it doesn't appear to be an issue with WMP10 or virus protection, at least not specifically.


Return to posts index

VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]