FORUMS: list search recent posts

Installed adobe creative suite to snow leopard, all programs open except after effects... HELP!

COW Forums : Adobe After Effects

<< PREVIOUS   •   FAQ   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
kurt hudson
Installed adobe creative suite to snow leopard, all programs open except after effects... HELP!
on Mar 25, 2010 at 2:00:16 pm

Im sure many of you have had this problem and im sure there are many threads on this subject, I hate to be redundant but I really need to fix this issue as I have a job that has to be done this week and I have nothing to work on it on because of this.. Everything installed perfectly fine, serials worked fine, photoshop illustrator work fine... I click after effects to open it and it either bounces once or twice then does nothing. There was one instance where it came open for a second but then shut off and I cant get it to do it again.. I just got the computer yesterday a $3000 new iMac and this is the crap i gotta deal with lol... I tried reinstalling just after effects (without uninstalling prior to) and still no luck... I will send someone a pack of cigarettes and some McDonnald's gift cards if you help me out!!!! and if you dont like cigarettes then Ill print you up a certificate on Microsoft word for being straight awesome!! PLEASE HELP ME, my welfare depends on it! Thanks!


Return to posts index

Todd Kopriva
Re: Installed adobe creative suite to snow leopard, all programs open except after effects... HELP!
on Mar 25, 2010 at 2:41:10 pm

- Install the After Effects CS4 (9.0.2) update.
- Install Rosetta. After installing Rosetta, restart eh computer a couple of times.

For some silly reason, Mac OS x 10.6 has After Effects listed (mistakenly) as a program that requires Rosetta to run. So it won't let AFter Effects start unless Rosetta is installed.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Todd Kopriva, Adobe Systems Incorporated
putting the 'T' back in 'RTFM' : After Effects Help on the Web
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
If a page of After Effects Help answers your question, please consider rating it. If you have a tip, technique, or link to share---or if there is something that you'd like to see added or improved---please leave a comment.


Return to posts index

kurt hudson
Re: Installed adobe creative suite to snow leopard, all programs open except after effects... HELP!
on Mar 25, 2010 at 2:43:33 pm

Hmm thats strange because when I first installed adobe it told me that I needed to install rosetta and I did and still nothing.. Im at work now but I uninstalled everything and have it re installing back at home, Im going to give it another shot and I will re install rosetta. Thanks for your help!


Return to posts index


Todd Kopriva
Re: Installed adobe creative suite to snow leopard, all programs open except after effects... HELP!
on Mar 25, 2010 at 2:45:36 pm

a couple of links that will help:

After Effects CS4 (9.0.2) update

technical support document about Snow Leopard

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Todd Kopriva, Adobe Systems Incorporated
putting the 'T' back in 'RTFM' : After Effects Help on the Web
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
If a page of After Effects Help answers your question, please consider rating it. If you have a tip, technique, or link to share---or if there is something that you'd like to see added or improved---please leave a comment.


Return to posts index

kurt hudson
Re: Installed adobe creative suite to snow leopard, all programs open except after effects... HELP!
on Mar 25, 2010 at 10:26:14 pm

Thank you!! Trying it out now, Ill let you know if it solved it. thanks


Return to posts index

kurt hudson
Re: Installed adobe creative suite to snow leopard, all programs open except after effects... HELP!
on Mar 25, 2010 at 11:01:08 pm

nope rosetta didnt work... after effects still will not open...


Return to posts index


Todd Kopriva
Re: Installed adobe creative suite to snow leopard, all programs open except after effects... HELP!
on Mar 25, 2010 at 11:13:59 pm

Did you restart the computer multiple times as I suggested?

And did you install the 9.0.2 update?

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Todd Kopriva, Adobe Systems Incorporated
putting the 'T' back in 'RTFM' : After Effects Help on the Web
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
If a page of After Effects Help answers your question, please consider rating it. If you have a tip, technique, or link to share---or if there is something that you'd like to see added or improved---please leave a comment.


Return to posts index

kurt hudson
Re: Installed adobe creative suite to snow leopard, all programs open except after effects... HELP!
on Mar 26, 2010 at 2:45:46 pm

Yep, restarted until I couldnt handle it anymore.. I have come to the assumption that it may be either because I installed AE before updating my OSX and or the fact that I put a 3rd party plugin into AE before updating OSX and AE.. Was up till 5 am last night re booting from the snow leopard disk, re did everything and now it works... I have yet to install any 3rd party plugins but they are going to be essential to my work (trapcode series, Twitch) I was wondering if any of you guys think it will mess everything up again if I start installing these programs... if thats the case then mac really needs to get their crap together.. Thanks for the help


Return to posts index

Jeremy Mayhew
Re: Installed adobe creative suite to snow leopard, all programs open except after effects... HELP!
on Apr 11, 2010 at 3:34:01 am

I'm having the exact same problem. I've got Rosetta, AE 9.0.2, and when I try to open the app... nothing happens. :(

Did you ever figure out what the issue was? Multiple restarts aren't helping me. Is it something to do with system caches maybe?


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]