FORUMS: list search recent posts

Strange error message at software start-up

COW Forums : Adobe After Effects

<< PREVIOUS   •   FAQ   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Oliver Koch
Strange error message at software start-up
on Nov 4, 2019 at 4:11:24 am

Hey everyone,

For a week or so I'm getting the following error message when AE is firing up (post splash screen):

"Unable to execute script at line 1058. Function JSON.parse is undefined."

I can just click it away and everything runs normally it's just, well, weird and obviously a bit annoying.
Re-installing AE got rid of it for a day or two before it started popping back up again.
I didn't install any new plugins etc lately.

Thanksfor any advice.


Return to posts index

Tomas Bumbulevičius
Re: Strange error message at software start-up
on Nov 5, 2019 at 10:25:09 am

Hey Oliver,

this most likely means that some script you are using (made by other devs) has a native json.parse library, and for some reason it became not supported. So while it directly does not hinder your workflow, something doesn't work.

Experienced similar issue in the past, irregularly, where my scripts didn't worked on one or the other machine due to this behaviour. Accordingly, now I always include and embed parsing library in the code.

Find out more:
After Effects Tutorials: motion design, expressions, scripting.
Boxer - Dynamic Text Boxes Template with a Live Preview


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2019 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]