FORUMS: list search recent posts

Masks not working properly

COW Forums : Adobe After Effects

<< PREVIOUS   •   FAQ   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Albin Ernholm
Masks not working properly
on Dec 8, 2017 at 11:06:32 am

Hi everyone!

Has anyone else experienced the following in the latest CC releases.

I have a short clip which I'm trying to mask (subtract) a PSD in and when I for instance move the mask path it wont update until I either adjust expansion or feather, same thing with opacity, it wont update either, until expansion or feather is adjusted.
And say for instance I have a feather at 5 at frame one and a opacity at 40, the next frame I need opacity at 60, I then need to change feather to say 6 make the mask update, when at frame 3 I need to be at 0 opacity I need to update feather again to update the mask, but 5 wont work because then the mask will be incorrect at frame 1.

Very frustrating!
Has anyone else experience this?

Cheers!


Return to posts index

Jarrick Harris
Re: Masks not working properly
on Dec 8, 2017 at 1:34:58 pm

I'm still using 2015 version but sometimes get mask updating problems or if I make a change to footage and then undo, it doesn't seem to update the image.

For me, this is when I've been using the pc a while (just putting it to sleep instead of switching it off) and either reloading AE or rebooting my pc seems to help.


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2018 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]