FORUMS: list search recent posts

Imported footage too dark!

COW Forums : Adobe After Effects

<< PREVIOUS   •   FAQ   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Alan Tabrett
Imported footage too dark!
on Oct 2, 2017 at 10:32:06 am

Hi All,
Windows 10 recently updated (30/9/2007) and now when I import footage, it's too dark. I rolled back Windows to previous version, but this has not resolved the situation. The footage is fine when opened in Quicktime, but has the same issue when opened in VLC Player. It's almost like a LUT 709 has been applied twice, as this was the original profile from the footage exported from Avid. I've checked the colour management setting, but nothing has changed from before. Does anyone know how to resolve this?

Thanks in advance

Al


Return to posts index

Walter Soyka
Re: Imported footage too dark!
on Oct 2, 2017 at 7:15:10 pm

Maybe check your video drivers. I had to re-install NVIDIA drivers after the update to get some functionality back.

Walter Soyka
Designer & Mad Scientist at Keen Live [link]
Motion Graphics, Widescreen Events, Presentation Design, and Consulting
@keenlive [twitter]   |   RenderBreak [blog]   |   Profile [LinkedIn]


Return to posts index

Alan Tabrett
Re: Imported footage too dark!
on Oct 2, 2017 at 9:48:04 pm

Thank you for your response.

Sadly, that didn't work!!

Al


Return to posts index


Richard Garabedain
Re: Imported footage too dark!
on Oct 2, 2017 at 9:49:28 pm

have you tried changing the blend to 100 in quicktime-video settings visual settings


Return to posts index

Walter Soyka
Re: Imported footage too dark!
on Oct 2, 2017 at 11:58:41 pm

Can you post a small footage sample?

Walter Soyka
Designer & Mad Scientist at Keen Live [link]
Motion Graphics, Widescreen Events, Presentation Design, and Consulting
@keenlive [twitter]   |   RenderBreak [blog]   |   Profile [LinkedIn]


Return to posts index

Chris Wright
Re: Imported footage too dark!
on Oct 3, 2017 at 3:42:02 am

have you checked your nvidia control panel 0-255 16-235 gamma settings?


Return to posts index


Alan Tabrett
Re: Imported footage too dark!
on Oct 3, 2017 at 9:58:36 pm

Thanks for the replies, no luck yet though. Since the Windows 10 update, my ColorVision profile seems to have been lost, as I get a message after start-up. I'll need to borrow back the SpyderPro and re-calibrate, perhaps that'll fix it!


Return to posts index

Alan Tabrett
Re: Imported footage too dark!
on Oct 13, 2017 at 3:57:15 pm

That didn't solve it, the mystery continues!


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]