FORUMS: list search recent posts

Media encoder issue

COW Forums : Adobe After Effects

<< PREVIOUS   •   FAQ   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Mo Saied
Media encoder issue
on Sep 18, 2017 at 2:32:18 pm

Hello everyone,

The issue is that rendering in media encoder is extremely slow, when i add the animation to render queue in after effects and export it as AVI, it takes around 10 minutes. and when i try to export it as an .mp4 (Which is what i want) using media encoder it's taking more than 5 hours.

any suggestions why? thank you ..


Return to posts index

Dave LaRonde
Re: Media encoder issue
on Sep 18, 2017 at 4:52:04 pm

There isn't enough information to tell why it slows. What happens when you import the AVI file into AME to make the mp4?

Dave LaRonde
Promotion Producer
KGAN (CBS) & KFXA (Fox) Cedar Rapids, IA


Return to posts index

Mo Saied
Re: Media encoder issue
on Sep 18, 2017 at 5:03:26 pm

Thank you for the reply

I'm not importing AVI into media encoder, I'm exporting an AE animation in the render queue and it's only taking 10 minutes to render. And when i send the same animation from the same project file to Media Encoder it takes 5 hours to render.


Return to posts index


Dave LaRonde
Re: Media encoder issue
on Sep 18, 2017 at 5:08:16 pm
Last Edited By Dave LaRonde on Sep 18, 2017 at 5:33:52 pm

I know.

I'm suggesting that you change the workflow a bit to see if the slowdown occurs on the transcoding that would take place from AVI to mp4 in Adobe Media encoder. It's a test. I also assume you still have the AVI file.

If it goes quickly, then you know the slowdown occurs in After Effects when using AME to make an mp4.

Dave LaRonde
Promotion Producer
KGAN (CBS) & KFXA (Fox) Cedar Rapids, IA


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]