FORUMS: list search recent posts

No audio

COW Forums : Adobe After Effects

<< PREVIOUS   •   FAQ   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Daan Israel
No audio
on Jul 28, 2017 at 6:46:51 pm

Hello everyone,

First of all; I'm terribly sorry for my bad english, really. 😉

Yesterday I rendered a video in After Effects and I disabled the sound of After Effects in my mixingpanel, because it always scares the crap out of me with that little 'pling' or the goat sound while rendering.

After that, I turnt off my PC. The next day I was starting After Effects, imported a song, but I heard nothing. I was like 'oh, that must be the mixingpanel', but when I went into it, After Effects was turned on, so it was saying it had audio, but I couldn't hear anything. I tried switching my audio output devices (headphones, speakers) but that isn't it either.

Now I know there is a switch in the preview panel where you can toggle the audio, but according to After Effects, it is playing audio. My other programs work fine (Premiere Pro, Audition, Cinema 4D, etc.), also I have audio on programs like Spotify and on Youtube, so it's in After Effects for sure. I also took a look in my Output Module Settings, but everything is fine there too.

Anyone of you else got this problem or knows the solution? I really need some help, because I am in deep trouble if I'm not finishing this project that I got currently going on.

Greets,


Daan


Return to posts index

Dave LaRonde
Re: No audio
on Jul 28, 2017 at 6:51:20 pm

My first thought -- don't use compressed audio in After Effects. You can never count on Mp3 or Ac3 files working properly in AE. Convert compressed audio to wav or aiff files.

Dave LaRonde
Promotion Producer
KGAN (CBS) & KFXA (Fox) Cedar Rapids, IA


Return to posts index

Daan Israel
Re: No audio
on Jul 28, 2017 at 7:34:28 pm

Hey Dave,

Thanks a lot for your respond. I converted an MP3 to a .wav, but doesn't seem to do the job. It's weird because before all this, I was able to hear mp3's perfectly fine, so I don't think it's the the filetype that is causing trouble.

But I really appreciate your help, again, thanks a lot!

Greets,


Daan


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]