FORUMS: list search recent posts

After Effects audio problems!

COW Forums : Adobe After Effects

<< PREVIOUS   •   FAQ   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Chloe Green
After Effects audio problems!
on Apr 20, 2017 at 4:40:26 am

Hello, fellow creative cows! i'm having trouble with after effects. i'm trying to do some transitions in after effects, so i decided to up the fps to 60; this way i would have more frames to work with. usually i work with 29.97 or 30 fps, but i needed more room to work. when i applied the audio and decided to ram preview it, the audio was slowed down by half the speed. i tried to speed the audio up, but that gives me MUCH less frames to work with. i don't know if there's some way to check the fps for the audio (even if there is fps for audio, that is), but is there some way i can fix the slowed down audio and still work with 60 fps? i could really appreciate the help on this one; still a noob with after effects.


Return to posts index

Dave LaRonde
Re: After Effects audio problems!
on Apr 20, 2017 at 2:59:29 pm

Sorry, it isn't as straightforward as you think.
You could be using compressed audio, never a good idea.
You could be previewing improperly.
You could have AE / OS / driver conflicts, a pain to diagnose.

Please tell us more on these topics.

Dave LaRonde
Promotion Producer
KGAN (CBS) & KFXA (Fox) Cedar Rapids, IA


Return to posts index

Chloe Green
Re: After Effects audio problems!
on Apr 20, 2017 at 7:49:56 pm

Figured out the problem, actually! In the RAM preview panel, i had the frame rate set to 30, which is why the audio played at only half the speed. I changed it to 60 fps as well and the audio is playing as normal!


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]