FORUMS: list search recent posts

Flickering problem with shape layer

COW Forums : Adobe After Effects

<< PREVIOUS   •   FAQ   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Weston Jones
Flickering problem with shape layer
on Feb 1, 2017 at 6:19:24 pm
Last Edited By Weston Jones on Feb 1, 2017 at 6:21:45 pm

Hi,

I'm having an issue where this shaper layer is flickering in RAM previews and rendered exports. Its a shape layer with repeater, and opacity changes across the repetitions. Seems to be flickering in the areas with opacity changes.

The problem: https://vimeo.com/202075612/23a0d9742f

I've emptied my image and memory cache, tried working in deep color spaces, exporting to various uncompressed media sources. Working in software mode did nothing, nor does exporting with AME vs AE render queue.

I was working in a slightly older 2017 AE version, and just updated to most recent via CC. No difference.

Any ideas? Much appreciated.


Return to posts index

Weston Jones
Re: Flickering problem with shape layer
on Feb 1, 2017 at 6:37:05 pm

I just purged my image/media cache again, and cleaned the media cache database, and now the UI is flicker along with the video:
https://vimeo.com/202078450/9b77b8f85f

something with my video card settings?


Return to posts index

Weston Jones
Re: Flickering problem with shape layer
on Feb 1, 2017 at 10:17:09 pm

I've exported it at 60fps, enabled motion blur, and put a noise adjustment layer over it. This has helped and the flicker is hid enough to be basically passable, but its still there.

But it takes a super long time to export at these settings. Still would still like to know why it won't export perfectly without these settings.

Thanks!


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]