FORUMS: list search recent posts

No Shadows in Element 3D Raytrace

COW Forums : Adobe After Effects

<< PREVIOUS   •   FAQ   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Don Jobs
No Shadows in Element 3D Raytrace
on Jan 21, 2017 at 7:14:34 pm

Hello,

please help me. I have this simple scene in After Effects 2015 CC, with Element 3D v2.
I have created a simple sphere and plane scene (for a test) with one spot light and turned on shadows (light and material) but still there is no shadow at all.

My card is gtx 1070, I did added it in AE CUDA list manually, and I have it turned on in the preview settings.

Could someone please download the file and let me know if the shadow is on?

Thank You so much!

Best,
Don



10974_e3dnoshadows.aep.zip


Return to posts index

Jim Scott
Re: No Shadows in Element 3D Raytrace
on Jan 21, 2017 at 7:25:46 pm

I opened your project in AE CC2014 and the shadow is on and working.



Return to posts index

Don Jobs
Re: No Shadows in Element 3D Raytrace
on Jan 21, 2017 at 7:37:23 pm

Thanks a lot Jim!!! 😉

So, now what should I do.... hm... I really don't get it... Do you have any idea? I mean everything is working fine, no crashing no bugs or errors, just NO SHADOWS! hm ☺

Thanks again!


Return to posts index


Jim Scott
Re: No Shadows in Element 3D Raytrace
on Jan 21, 2017 at 7:51:59 pm

Sure thing. I wish I could help more. Have you tried setting the Ray tracing to CPU? I have a 980Ti and was unable to get it to work with AE so I am just using the CPU. I'm on a Mac too, if that makes a difference.



Return to posts index

Don Jobs
Re: No Shadows in Element 3D Raytrace
on Jan 21, 2017 at 7:56:55 pm

Well that's a great card 980Ti, I'm not sure why it doesn't work.

Yes, I tried CPU still no shadows. I am downloading new nvidia drivers and we'll see.

Thanks a lot!


Return to posts index

Don Jobs
Re: No Shadows in Element 3D Raytrace
on Jan 21, 2017 at 8:07:11 pm

Still not working with updated drivers or CPU...

...if someone knows what could be the problem please help.

Thanks!


Return to posts index


Don Jobs
Re: No Shadows in Element 3D Raytrace
on Jan 22, 2017 at 9:35:43 am

Ok, it's nvidia drivers.... I've installed the older version 372.90 and now it's working! yey ;)


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]