FORUMS: list search recent posts

Fractal Noise + Displacement Map not Working?

COW Forums : Adobe After Effects

<< PREVIOUS   •   FAQ   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Tobias Aleksander Moen
Fractal Noise + Displacement Map not Working?
on Sep 20, 2016 at 3:02:50 pm

I have been having this problem where I am trying to create a glitch effect, but the displacement map doesnt seem to work...
I tried a template video and the displacement map worked great, so I think there is something I have forgot about in the fractal noise layer.

Here is screenshots of what I have done:

Fractal Noise Layer Settings - https://gyazo.com/83068d67cf65261d8b99880cf2800281
Displacement Map settings - https://gyazo.com/15a531c7bef01a3c33a9a301934c6cd9
No Glitch.... - https://gyazo.com/3ac48d621623cafa57084b6c9ae30b2d

Thank you for your time.


Return to posts index

Walter Soyka
Re: Fractal Noise + Displacement Map not Working?
on Sep 20, 2016 at 4:08:59 pm

When you precompose the Fractal Noise comp, make sure you use "Move all attributes into the new composition" so that the Fractal Noise effect stays on the solid layer and moves into the precomp. If you "Leave all attributes" instead, the solid will be precomposed but the Fractal Noise effect will remain in the main comp and apply to the precomp layer, and thus be invisible to the Displacement Map effect.

Walter Soyka
Designer & Mad Scientist at Keen Live [link]
Motion Graphics, Widescreen Events, Presentation Design, and Consulting
@keenlive [twitter]   |   RenderBreak [blog]   |   Profile [LinkedIn]


Return to posts index

Tobias Aleksander Moen
Re: Fractal Noise + Displacement Map not Working?
on Sep 20, 2016 at 4:26:16 pm

Thank you so much!
Did not even think about that :)


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]