FORUMS: list search recent posts

1 Pixel line black bar on export - not visible in comp

COW Forums : Adobe After Effects

<< PREVIOUS   •   FAQ   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Emma Pierce
1 Pixel line black bar on export - not visible in comp
on Apr 7, 2016 at 10:41:20 am

Using a 1920 x 800 comp, square pixels, with 25fps which is 19 seconds long.


on H264 export its getting a tiny 1pixel black bar across the bottom, which doesn't appear in the after effects comp. I can't get rid of it on export. any help please?


Return to posts index

Dave LaRonde
Re: 1 Pixel line black bar on export - not visible in comp
on Apr 7, 2016 at 3:47:41 pm
Last Edited By Dave LaRonde on Apr 7, 2016 at 4:08:07 pm

Try a different codec -- NOT h.264. A Quicktime in Photo JPEG comes to mind. See if the problem persists.

And how do you determine it's just one line, anyway? I'd be hard-pressed to say that definitively.

Also, I gotta tell you -- 1920x800 is an awfully weird resolution at which to work. What are you making? Furthermore, H.264 only renders properly to a strictly-defined set of resolutions... which could explain the black. I doubt 1920x800 is among them.

What kind of delivery specifications did the client give you for this project? "Make me a video", and nothing more, perhaps?

Dave LaRonde
Promotion Producer
KGAN (CBS) & KFXA (Fox) Cedar Rapids, IA


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]