FORUMS: list search recent posts

element 3d: object appearing black

COW Forums : Adobe After Effects

<< PREVIOUS   •   FAQ   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
kiki omene
element 3d: object appearing black
on Oct 14, 2015 at 2:19:58 pm

hi, im new here and also new to element 3d v2.2. anytime i load an object from the brower objects, it is black. Moreover if i enable the environment map, it too is black. Please i need help.thanx
please see the pictures, one with object loaded and another with environment enabled
<a href="https://images.creativecow.net/302876/capture.png"><img src="https://i1.creativecow.net/u/302876/capture.png" border="0" /></a>
<a href="https://images.creativecow.net/302876/capture2.png"><img src="https://i1.creativecow.net/u/302876/capture2.png" border="0" /></a>


Return to posts index

Walter Soyka
Re: element 3d: object appearing black
on Oct 15, 2015 at 10:21:12 am

Are your textures are missing or maybe moved from their original location? Perhaps reinstalling Element or the model packs would help.

Walter Soyka
Designer & Mad Scientist at Keen Live [link]
Motion Graphics, Widescreen Events, Presentation Design, and Consulting
@keenlive [twitter]   |   RenderBreak [blog]   |   Profile [LinkedIn]


Return to posts index

kiki omene
Re: element 3d: object appearing black
on Oct 15, 2015 at 10:59:06 am

whats so funny is that the objects are part of elements 3d browser objects, i also wanted to do that but ae is giving me a wierd message: something about error: dynamiclinkmanager.exe, something like that..i will post the picture asap..im using cs6 and its updated


Return to posts index


kiki omene
Re: element 3d: object appearing black
on Oct 15, 2015 at 11:14:08 am

textures are in the right locations and native files. for unkwown reason my ae cs6 works, still having problems with the black object display. my graphic card is an intel hd 4000 which is up to date. i know that my graphic card is not among the list of recommended card by videocopilot.however another user, got it working with the same intel hd graphic card. i followed his step, but nothing..i have double triple checked all my setting, they are all fine, but i still get the same black display on objects and the environment map...its driving me crazy...<a href="https://images.creativecow.net/302876/capture3.png"><img src="https://i1.creativecow.net/u/302876/capture3.png" border="0" /></a>


Return to posts index

Walter Soyka
Re: element 3d: object appearing black
on Oct 15, 2015 at 11:17:46 am

[kiki omene] "my graphic card is an intel hd 4000 which is up to date. i know that my graphic card is not among the list of recommended card by videocopilot.however another user, got it working with the same intel hd graphic card. i followed his step, but nothing..i have double triple checked all my setting, they are all fine, but i still get the same black display on objects and the environment map"

It's not just "not recommended" -- it's not supported. I'm impressed you can get it to work at all. Perhaps you are running out of VRAM. Try quitting all other applications (you'd be surprised how many resources web browsers consume), try reducing resolution or multisampling.

http://www.videocopilot.net/docs/element/render_settings/tips_for_large_res...

Walter Soyka
Designer & Mad Scientist at Keen Live [link]
Motion Graphics, Widescreen Events, Presentation Design, and Consulting
@keenlive [twitter]   |   RenderBreak [blog]   |   Profile [LinkedIn]


Return to posts index

kiki omene
Re: element 3d: object appearing black
on Oct 15, 2015 at 11:34:40 am

cheers!!! i will look into that and check out the links...thanx


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]