FORUMS: list search recent posts

Green artifacts showing up in AE....

COW Forums : Adobe After Effects

<< PREVIOUS   •   FAQ   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Dave Hirschberg
Green artifacts showing up in AE....
on May 1, 2013 at 3:18:12 pm

This is driving me NUTS so hopefully someone here can help. I have some footage of our talent holding a picture frame that I'm going to track. Similar to the old HP commercial or the Modern Family intro. I've exported them from Avid as a QT movie. I've tried both DNxHD and Apple ProRes422 and this happens on both. When I look at the original source footage and the exported QT... the video seems fine. When I import it into AE or mocha... I get this dancing green artifacting going up and down the edge of the frame. Almost looks like a reflection but there is no reflection. Anyone ever experienced anything like this? I have never seen it and I'm about to lose my mind! :)




Thanks for any help!

Dave Hirschberg
-------------------------------
Art Director | WNJU Telemundo/NBC
2200 Fletcher Ave 6th Floor Fort Lee, NJ 07024
Office: 201.969.4204 | Cell: 201.304.1057
david.hirschberg@nbcuni.com


Return to posts index

Tudor "Ted" Jelescu
Re: Green artifacts showing up in AE....
on May 1, 2013 at 4:15:22 pm

What is the original format of the footage and is the same format going in the Avid?

Tudor "Ted" Jelescu
Senior VFX Artist


Return to posts index

Dave Hirschberg
Re: Green artifacts showing up in AE....
on May 1, 2013 at 4:43:42 pm

Original footage was recorded to the Avid in DNxHD 220.

Dave Hirschberg
-------------------------------
Art Director | WNJU Telemundo/NBC
2200 Fletcher Ave 6th Floor Fort Lee, NJ 07024
Office: 201.969.4204 | Cell: 201.304.1057
david.hirschberg@nbcuni.com


Return to posts index


Tudor "Ted" Jelescu
Re: Green artifacts showing up in AE....
on May 2, 2013 at 6:36:54 am

Is the footage interlaced? It almost looks like artifacts you would get in DV footage.

Tudor "Ted" Jelescu
Senior VFX Artist


Return to posts index

Dave Hirschberg
Re: Green artifacts showing up in AE....
on May 2, 2013 at 3:00:47 pm

It does look like that! Yes it was shot at 1080i using our studio cameras. Captured through a switcher into the Avid directly. I exported both interlaced and de-interlaced. In QT and imported back into Avid, they play fine. In AE, PS and PR I see this green stuff. I'm at a total loss.

Dave

Dave Hirschberg
-------------------------------
Art Director | WNJU Telemundo/NBC
2200 Fletcher Ave 6th Floor Fort Lee, NJ 07024
Office: 201.969.4204 | Cell: 201.304.1057
david.hirschberg@nbcuni.com


Return to posts index

Tudor "Ted" Jelescu
Re: Green artifacts showing up in AE....
on May 2, 2013 at 5:03:26 pm

It may be that you have green fringes - they tend to be more evident in interlaced footage I noticed. Did you shoot with a fast lens at a wide aperture? That can cause green fringing behind the plane of focus- on cheap and expensive lenses alike.
You can try using AE's own plugins to remove this chromatic aberration or this:
http://aescripts.com/efx-chromatic-aberration/

Tudor "Ted" Jelescu
Senior VFX Artist


Return to posts index


Dave Hirschberg
Re: Green artifacts showing up in AE....
on May 2, 2013 at 6:35:31 pm

Not sure what the settings for the camera were. We used our on air studio cameras. No idea how they are set, I just know they are better than the Panasonic 200's my dept has. I'll try that script. Thanks!

Dave Hirschberg
-------------------------------
Art Director | WNJU Telemundo/NBC
2200 Fletcher Ave 6th Floor Fort Lee, NJ 07024
Office: 201.969.4204 | Cell: 201.304.1057
david.hirschberg@nbcuni.com


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]