FORUMS: list search recent posts

Canon c300 files fail in After Effects and Prelude.

COW Forums : Adobe After Effects

<< PREVIOUS   •   FAQ   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Jon Lucas
Canon c300 files fail in After Effects and Prelude.
on Nov 20, 2012 at 8:28:14 pm

Hello all,

- I'm working on a 2.6ghz macbook pro retina with 16gb ram
- CS6 prelude, premiere pro, and after effects
- Canon c300 footage (MXF files)
- files located on internal hard drive (512gb SSD) and on CF card itself.
- I have updated premiere pro and after effects to most recent versions with no change in results.

I had MXF files from c300 brought over to my internal drive. I was editing with those files in Premiere just fine. I decided I would try using dynamic link to bring a few clips into AE (replace with composition).

Upon opening, AE substituted these MXF clips with placeholders (color bars) and when I tried importing the same MXF clips directly, AE said that the files were "damaged or unsupported".

I decided I would try using Adobe Prelude to transcode the MXF files directly from the CF card into MPEG2, proRes, etc. Each attempt at transcoding failed, with the event error : " Source file might not be an valid video/audio file!"

It seems that my cs6 does not like MXF files from the c300.. but I cannot find another person with this problem online, much less a solution. Any ideas?


Return to posts index

Todd Kopriva
Re: Canon c300 files fail in After Effects and Prelude.
on Nov 20, 2012 at 9:14:56 pm

If you submit a bug report and include your contact information and the offer to provide a sample clip that is causing the problem, we can look into this.

bug-report form:
http://adobe.ly/ReportBug

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Todd Kopriva, Adobe Systems Incorporated
After Effects quality engineering
After Effects team blog
---------------------------------------------------------------------------------------------------------


Return to posts index

Michelle Mizner
Re: Canon c300 files fail in After Effects and Prelude.
on Feb 11, 2013 at 6:55:09 pm

Hi Jon, Were you ever able to figure this out? I am having the same issue.

Thanks
Michelle


Return to posts index


Anthony Dean
Re: Canon c300 files fail in After Effects and Prelude.
on May 21, 2013 at 3:32:23 pm

any fix for this? I'm in the same boat. Surely there are others too?


Return to posts index

Todd Kopriva
Re: Canon c300 files fail in After Effects and Prelude.
on May 21, 2013 at 4:34:07 pm

There are bug fixes for Canon XF files in the upcoming versions After Effects, Premiere Pro, and Prelude, which are dues for release on June 17th.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Todd Kopriva, Adobe Systems Incorporated
After Effects quality engineering
After Effects team blog
---------------------------------------------------------------------------------------------------------


Return to posts index

Craig Ricker
Re: Canon c300 files fail in After Effects and Prelude.
on Sep 2, 2013 at 7:05:45 am

Adobe media encoder also fails to transcode groups of mxf files imported from prelude. It just crashes. This is on the latest CC.

Mac Pro 2 x 2.4Ghz, 16GB RAM, GTX 660


Return to posts index


Nils Crompton
Re: Canon c300 files fail in After Effects and Prelude.
on Nov 11, 2013 at 11:03:46 pm

Same here latest CC as of 12-11-13 OSX 10.8.5, intermittent fails, i.e. different clip each crash. No way to pick up where left off….

iMac i7 2012, 32GB
OSX 10.8.4
Blackmagic Cinema Camera


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]