FORUMS: list search recent posts

Autofocus does not work after 2.1 firmware update

COW Forums : Panasonic Cameras

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Lewis Stiefel
Autofocus does not work after 2.1 firmware update
on Oct 14, 2017 at 6:38:23 am

Hello GH5 users. I just got my GH5 after having used the GH4 for years. I updated the firmware for my camera to the latest 2.1 and my lumix lenses 12-35 and 35-100 to 1.3....Now the autofocus does not work at all...it worked fine until I updated the firmware. Thoughts?


Return to posts index

Duke Sweden
Re: Autofocus does not work after 2.1 firmware update
on Oct 14, 2017 at 11:54:58 am

I haven't had any problems, it works just as badly as it did before 2.0, however, I haven't heard of lens firmware update 1.3 so I still have 1.0. Maybe that's where the problem lies. Also, there is a version 2.1 now. Maybe give that a shot.

Dell XPS 8920
Intel i7 core 7700 build
GeForce GTX 1050ti
32 Gigs of RAM
3 7200 RPM SATA Drives
Windows 10 64-bit
Premiere Pro CC 2017 v.11.0


Return to posts index

Hp Hartmann
Re: Autofocus does not work after 2.1 firmware update
on Nov 9, 2017 at 2:05:52 pm

I'm facing the same problem. Have you been able to fix it and if so how?
I'm using an Olympus M. Zuiko 7-14 mm along with it.
Any help would be highly appriciated


Return to posts index


Lewis Stiefel
Re: Autofocus does not work after 2.1 firmware update
on Nov 14, 2017 at 1:40:58 am

Hello Hp

I contacted Panasonic and they said to send to them for repair or return to Best Buy. I returned and ordered another GH5. I would suggest at this point to install firmware 2.0 not 2.1 until more people update to 2.1 and any bugs are worked out.


Return to posts index

Hp Hartmann
Re: Autofocus does not work after 2.1 firmware update
on Nov 14, 2017 at 6:13:32 am

Hi Lewis
Thanks for your answer. I found out my problem in the meanwhile as well which was a stupid one:
While running the firmware at the same time I moved accidently the manual focus lock of the Olympus lens (I was a Canon guy before anddidn't even know that the lens has a manual focus lock).
So of course I didn't had Autofocus anymore.
Just unlocking the manual focus ring and now everything works like a charme.
I hope I can help with my stupidity some other users facing the same problem 😉
Cheers
HP


Return to posts index

Duke Sweden
Re: Autofocus does not work after 2.1 firmware update
on Dec 22, 2017 at 2:50:15 pm

FYI, since Panasonic hasn't put out any notices whatsoever, there is a v. 2.2 out now. Whether it improves AF I couldn't tell ya.

Dell XPS 8920
Intel i7 core 7700 build
GeForce GTX 1050ti
32 Gigs of RAM
3 7200 RPM SATA Drives
Windows 10 64-bit
DaVinci Resolve 14.0.1


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2018 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]