FORUMS: list search recent posts

Panasonic HDX900-No Zebras!

COW Forums : Panasonic Cameras

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Ray Palmer
Panasonic HDX900-No Zebras!
on Aug 15, 2008 at 3:36:38 pm

We have two Panasonic HDX900 camcorders and one will refuse to provide Zebras.
I believe that we have checked all of the menus refering to Zebras.
We have even compared the menus on both cameras. Still no zebras.

Has anyone else experienced the lack of Zebras on the HDX900?




Ray Palmer, Engineer
Salt River Project
Phoenix, AZ
602-236-8224 office
There are three types of people in this world, those that can count and those that can't.


Return to posts index

Jan Crittenden Livingston
Re: Panasonic HDX900-No Zebras!
on Aug 15, 2008 at 3:49:25 pm

Hi Ray,

Just to rule out that it is not the menus and is something in the camera, save the settings of the HDX that has the sebras on to a card, then load those settings into the second camera. If you still do not have zebras, contact Panasonic service.

Best,

Jan

Jan Crittenden Livingston
Product Manager, HPX500, HVX200, DVX100
Panasonic Broadcast & TV Systems



Return to posts index

Ray Palmer
Re: Panasonic HDX900-No Zebras!
on Aug 15, 2008 at 3:54:34 pm

[Jan Crittenden Livingston] "load those settings into the second camera"

That is obvious and yet I never thought to try it.

Thanks for the tip and the product support.

All the best,

Ray


Ray Palmer, Engineer
Salt River Project
Phoenix, AZ
602-236-8224 office
There are three types of people in this world, those that can count and those that can't.


Return to posts index


john sharaf
Re: Panasonic HDX900-No Zebras!
on Aug 16, 2008 at 3:51:42 pm

Ray,

Sometimes, and I've noticed this especially with the color LCD VF on my F900R, the brightness control on the viewfinder being too high obliterates the zebra pattern. Could this be the problem?

JS





Return to posts index

Ray Palmer
Re: Panasonic HDX900-No Zebras!
on Aug 16, 2008 at 8:29:34 pm

[john sharaf] "viewfinder being too high obliterates the zebra pattern"

I thought of that too. I swapped the viewfinder with another HDX900 and the problem stayed with the camera. Both viewfinders had zebras, only one camera had zebras.

I just don't want to send the camera to Panasonic and then find out that it was operator error.

Ray Palmer, Engineer
Salt River Project
Phoenix, AZ
602-236-8224 office
There are three types of people in this world, those that can count and those that can't.


Return to posts index

john sharaf
Re: Panasonic HDX900-No Zebras!
on Aug 16, 2008 at 8:52:53 pm

Ray,

I've had this problem before with Varicams, and always solved it by going back to factory set (Initialize) and then rebuilding my custom settings from there. I'll bet anything it is operator error and advise you to start from scratch rather then risk money and humiliation by sending to service depot. You can find out quite easily by just re-initializing the camera. Good luck.

JS





Return to posts index


Ray Palmer
Re: Panasonic HDX900-No Zebras!
on Aug 16, 2008 at 10:02:26 pm

Resetting to factory was the first thing we tried.




Ray Palmer, Engineer
Salt River Project
Phoenix, AZ
602-236-8224 office
There are three types of people in this world, those that can count and those that can't.


Return to posts index

John Cummings
Re: Panasonic HDX900-No Zebras!
on Aug 17, 2008 at 11:27:41 am

Ray-

Probably a stupid question, but did you check the switch on the front of the VF? Sometimes I get so focused on the menu with this cam, I forget their are actual switches for some functions...

J Cummings
DP/Chicago
http://www.cameralogic.tv


Return to posts index

Ray Palmer
Re: Panasonic HDX900-No Zebras!
on Aug 17, 2008 at 11:54:51 am

[John Cummings] "did you check the switch on the front of the VF?"

Thanks for the suggestion, John.
Yes, we checked the VF switch. We have two HDX900 cameras. When we swap VFs, both VFs show zebras, both cameras do not. This verified that the switch on the VF is working.



Return to posts index


Robin Probyn
Re: Panasonic HDX900-No Zebras!
on Aug 21, 2008 at 1:53:15 am

Any more news re this problem?



Return to posts index

Ray Palmer
Re: Panasonic HDX900-No Zebras!
on Aug 21, 2008 at 3:43:12 pm

Robin,
It appears to be a problem on the DSP Board on one of our cameras.
We are into our busy season so I am hesistant to send the camera out for repair.

The seasoned shooters can shoot without Zebras until we have a window wide enough to send the camera out.

Ray Palmer, Engineer
Salt River Project
Phoenix, AZ
602-236-8224 office
There are three types of people in this world, those that can count and those that can't.


Return to posts index

Robin Probyn
Re: Panasonic HDX900-No Zebras!
on Aug 21, 2008 at 4:57:25 pm

Ok thanks... just thought I,d ask as I just bought an HDX900..... I rented an HDX900 a while back and couldnt get the zebra,s to work either.. maybe the same problem.. it drove me mad at the time trying to work out why I couldnt get them to work..

Havnt even checked my new camera... I only use zebra,s set for 100%..

Thanks



Return to posts index


Mariusz Cichon
Re: Panasonic HDX900-No Zebras!
on Sep 6, 2008 at 1:21:09 pm

Ray,

I am not sure if this will work since I do not have camera but I know there is Marker setting for VF. You can set that to A, B or OFF. Check what setting you have in VF Menu and then go and press MARKER button on camera to get same corresponding letter in viewfinder. This way viewfinder will behave same way you set it in menu for that table.
Also, there is another setting called VF DISPLAY 1,2,3. Check that too.
I did not play with camera for few weeks now and I forget but those are menus that could affect your viewfinder display settings.
Hopefully all will work. Good luck,

Mariusz



Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2019 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]