FORUMS: list search recent posts

Blemish on image

COW Forums : Panasonic Cameras

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Doug Swift
Blemish on image
on Jun 21, 2015 at 10:34:31 pm

I have a spot on the lower left corner of my videos which, at first, I thought was dust or dirt on the lens. But I have cleaned the uv protoector thoroughly, then went on to clean the lens as well, removed the lens and cleaned the inner glass, blew air over the sensor, cleaned the sensor with the electronic function, and no change. The blemish doesn't seem to appear in stills--did a time-lapse today that didn't have it. And occasionally a video seems to not have it, but then it's back, no matter the settings (4k or 1080; small or large aperture). In the clip below I zoom, and again, little change. Any thoughts would be appreciated.

https://vimeo.com/131372746

Thanks, Doug


Return to posts index

Jeff Kirkland
Re: Blemish on image
on Jun 23, 2015 at 3:21:13 am

My best guess would be dirt on the sensor. Maybe something that's not going to budge with just blowing on it. I used to see that all the time with my Sony FS100. It seemed to constantly attract dust and dirt.

Get a magnifier and take a close look across the sensor for something stuck there.

Jeff Kirkland | Video Producer | Southern Creative Media | Melbourne Australia
http://www.southerncreative.com.au | G+: http://gplus.to/jeffkirkland | Twitter: @jeffkirkland


Return to posts index

Doug Swift
Re: Blemish on image
on Jun 23, 2015 at 1:23:44 pm

Well, jeez, Jeff, why didn't I think of that? There it was, a sticky little speck.

Many thanks!

Doug


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]