FORUMS: list search recent posts

Quicktime Movies Not Playing Back Properly in Final Cut Pro

COW Forums : Panasonic Cameras

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Howard Ferguson
Quicktime Movies Not Playing Back Properly in Final Cut Pro
on Jan 22, 2009 at 8:40:50 pm


These specific Quicktime Movies are Not Playing Back Properly in Final Cut Pro.
Others play back fine.
__

To start:

The system consists of:

Final Cut Pro Version 5.1.4

MacBook Pro (Santa Rosa 2.4 gHz Intel dual core, 4 gb ram)

OS 10.4.11

Booted via 800 FW from this external HD:
NewerTech 500 gb RAID, 7200 rpm (the one currently from OWC)

Quicktime version 7.2.0

______


Here is a brief explanation of the situation.

We have some video of at art exhibition,
and we are making a short video piece of it,
with an audio Soundscape.

The footage was shot with a Panasonic AG-DVX100B,
(It looks fine, no problems, on it's own monitor.)

I Captured the video with a Panasonic AG-DVX100A (from his DV tapes),
Into Final Cut.

Camera guy recalls that he shot at 24p advanced,
letterboxed (although he shot a few things in square format).



My Capture settings in Final Cut Pro were 29.97 fps.

__
As per:

http://forums.creativecow.net/readpost/122/858160
http://www.lafcpug.org/pana_cinetools.html
__


My Sequence Settings were:

Frame Size 720 x 480 NTSC DV (3:2)

Pixel Aspect Radio: NTSC - CCIR 601 / DV (... (unchecked Anamorphic box)

Editing TImebase: 29.97



The clips, after Capture,
One at a time,

I put into the timeline of that sequence (once again it was 29.98),
And then opened the clip in Cinema Tools:

I found the first Interlaced frame,
Reversed Telecine of it,
Created a new file,
Found the A frame of that file,
A set it's Conform Frame Rate to 23.98.


Then opened that QT file in a New Final Cut Pro Sequence
set to the NTSC 48 kHz - 23:98 Audio/Video Settings.

_____

The good news is:
All traces of Interlacing were eliminated through this process . . .
(from the original viewing of the clip, before the Cinema Tools procedure),

But the bad news . . .

Unfortunately, in these settings, the clip still played back with notable artifacts in Final Cut Pro.

Those artifacts were like visual tracers (horizontal always) on the screen.
They are not of the frequency that would indicate a consistent frame rate problem.
Intermittent.
Some periods, not present.
Other periods, ongoing for a period of time.

(There are no alerts triggered from the program)

_______

And now for the bizarre part:

If I open that same QT file in Quicktime,
It plays perfectly. No problem.

Resaving, changing the name, then again taking it back into Final Cut -
Same problems as before.


But we need it to work within Final Cut Pro . . .

Any guidance anyone could offer would be very gratefully appreciated !

I've searched for information on this situation, but haven't found it anywhere yet.

Thanks most sincerely for your help !

Howard Ferguson


Return to posts index

Noah Kadner
Re: Quicktime Movies Not Playing Back Properly in Final Cut Pro
on Jan 22, 2009 at 11:21:14 pm

Maybe it's your graphics card or your RT settings?

Noah

Check out My My FCP Blog and my new RED Blog. Unlock the secrets of the DVX100, HVX200 and Apple Color.
Now featuring the Sony EX1 Guidebook,
DVD Studio Pro and How to Light Interviews.
http://www.callboxlive.com


Return to posts index

Howard Ferguson
Re: Quicktime Movies Not Playing Back Properly in Final Cut Pro
on Jan 23, 2009 at 2:57:29 am

In a message dated 1/22/09 5:21:18 PM, forums@creativecow.net writes:
Maybe it's your graphics card or your RT settings?
Noah


Hi Noah,

Thanks very much for your response.
(And for your many other helpful postings on this forum, that have been a great help to me.)


I'm using the standard graphics card of the MacBook Pro 2.4 Ghz.
Says it's a GeForce 8600 GT.

The other Quicktime files seem to play fine on it.


I'm not exactly sure which RT settings to which you are referring.

In the User Preferences:
Render RT Segments is checked

In the System Settings:
RT: Safe
Video Quality: High
Frame Rate: Full
Pulldown Pattern: 2:3:3:2
Gamma Correction: Accurate
Frame Offset: 4

Record: Full Quality

In the Timeline, this QT file has never indicated a need to be Rendered.
(Though I tried that too . . . )


Thanks again for your response !

I welcome any and all advice !

Howard Ferguson



Return to posts index


Howard Ferguson
Re: Quicktime Movies Not Playing Back Properly in Final Cut Pro
on Jan 23, 2009 at 9:06:49 am

Hi Noah,

I have found the solution to this problem I presented.

Sorry, I didn't realize that a computer monitor cannot support these images accurately.

http://library.creativecow.net/articles/ross_shane/fcp_faq.php

I had a Canopus ADVC-110 sitting right here.
Plugged it up to the TV,
and the images appeared fine.

Is there a way to have all these images from Final Cut accurately displayed on a computer monitor ?
I've got a lot of more of them around than TVs . . .


Sorry to have bothered you with this, but I would appreciate your further thoughts.

Your help is much appreciated !

Howard Ferguson



Return to posts index

Scott Davis
Re: Quicktime Movies Not Playing Back Properly in Final Cut Pro
on Jan 23, 2009 at 5:57:41 pm

Click "mirror to desktop" on your playback settings

Scott Davis
Apple Quad 2.5 G5
8.5G RAM


Return to posts index

Howard Ferguson
Re: Quicktime Movies Not Playing Back Properly in Final Cut Pro
on Jan 24, 2009 at 12:20:04 am

In a message dated 1/23/09 11:57:49 AM, forums@creativecow.net writes:
Click "mirror to desktop" on your playback settings

Scott Davis
Apple Quad 2.5 G5
8.5G RAM


HI Scott,

Thanks for your response.
Yes, "mirror to desktop" has been on all along.

Thanks for thinking about this for me !

Howard Ferguson



Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]