FORUMS: list search recent posts

Moving from the HVX200 to the HPX170?

COW Forums : Panasonic Cameras

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Dan Brockett
Moving from the HVX200 to the HPX170?
on Oct 26, 2008 at 7:38:15 pm

Hi all:

I wrote a little article for my friend Ken Stone on my experience in moving from the HVX200 to the HPX170. If you are contemplating the move or just want to learn more about the HPX170, take a read

http://www.kenstone.net/fcp_homepage/hpx_170_evolution_brockett.html

All my best,

Dan


Return to posts index

Noah Kadner
Re: Moving from the HVX200 to the HPX170?
on Oct 27, 2008 at 2:53:36 pm

Hi Dan-

Nice thorough article. It's interesting to look back at the HVX200 as the bridge between DV and DVCPROHD.

Noah

My FCP Blog. Unlock the secrets of the DVX100, HVX200 and Apple Color and Win a Free Letus Extreme.
Now featuring the Sony EX1 Guidebook, DVD Studio Pro and Sound for Film and TV.
http://www.callboxlive.com


Return to posts index

Dan Brockett
Re: Moving from the HVX200 to the HPX170?
on Oct 27, 2008 at 7:03:38 pm

Hi Noah:

Thanks! Glad that you found it interesting. There really is an interesting lineage from the DVX100 to the HPX170.

Dan

Providing value added material to all of your favorite DVDs


Return to posts index


Tim Ryan
Re: Moving from the HVX200 to the HPX170?
on Oct 28, 2008 at 7:18:20 pm

Hey Dan,
Thanks for writing the article. lt was very informative. In fact, it's more of a book than article:)

I purchased my HPX170 last week and used it for a DVCPRO 50 30P shoot this weekend. Yesterday, I went to a post-house to have the footage printed to Digibeta for a local TV station. About 1/2 way through the digital transfer, the images starting showing randomly placed artifacts. The images looked beautiful until about 1/2 way through the transfer (so we did have the SDI enabled). We were using the SDI output from my camera into a Panasonic Digibeta deck (not sure about the model number).

Any thoughts on why we're experienced the artifacting? Is it better to just use the camera's Component Out port (I did not bring it with me to the studio)?

Thanks,

Tim




MacBook Pro
Mac OSX version 10.4.11
2.4 GHz Intel Core 2 Duo
4 GB DDr SDRAM
FCP 6.0
G-Raid 2 Tb external hard drive


Return to posts index

Dan Brockett
Re: Moving from the HVX200 to the HPX170?
on Oct 28, 2008 at 8:33:55 pm

Hi Tim:

That is strange. I have not heard of any random artifacts with the 170 before this. Do you have the SDI EDH turned on or off? I would try it with the EDH on and see if that improves it. Also make sure that you are using healthy SDI cables with no shorts or loose connections in them.

No, the whole reason the HPX has SDI is for doing what you are trying to do, I would not use the analog component, SDI is cleaner (unless you are on a time schedule and HAVE to have it done perfectly this second!) You definitely have the menu items all ticked correctly for outputting NTSC the way you need it (squeezed, pillar boxed or 4:3?)

You checked playback straight off of the cards in camera and no artifacts?

I would also just hook up the SDI output to an SDI monitor and see if you are still getting the artifacts. You need to narrow down the distortions to whether or not they are coming from the camera, the deck, the cable, EDH not being on, etc.

Let us know what you discover.

Dan

If none of these do it, you need to call Panasonic.

Providing value added material to all of your favorite DVDs


Return to posts index

Tim Ryan
Re: Moving from the HVX200 to the HPX170?
on Oct 28, 2008 at 9:00:30 pm

Hey Dan,
I checked with the post-house on your questions. Here's their response:
-------------
We did try with EDH both on and off. All cables are confirmed good.

I am really baffled by this. It's got to be some compatibility issue with dbeta in particular.

This is the strangest part:
When our Panasonic AJ1400HD deck is hooked up to the dbeta, it produces similar artifacts IF there is no reference signal present. We remedy this by plugging the composite out from the deck into the reference in of the dbeta... then everything looks great. This is not true for the HPX-170, even though we know the composite signal to be good even while outputting SDI.

Our DBeta is a Sony DVW-A500

-----------------------

MacBook Pro
Mac OSX version 10.4.11
2.4 GHz Intel Core 2 Duo
4 GB DDr SDRAM
FCP 6.0
G-Raid 2 Tb external hard drive


Return to posts index


Dan Brockett
Re: Moving from the HVX200 to the HPX170?
on Oct 28, 2008 at 9:29:28 pm

Hi Tim:

Wow, that has me stumped. I do know that all Sony pro decks seem to be really picky about sync, my Beta SP deck is and all of the Dbeta decks I work with are as well.

Here is another test, can you dub out to the 1400 via SDI from the 170? Try dubbing some material from P2 to DVCProHD. If it works perfectly, without a glitch, I would say that your camera is fine. It may then be some arcane setting on the DBeta deck.

Does the glitch happen at regular intervals or is it random?

What happens if you run the 170's SDI output straight to an SDI monitor? Do you see any glitches? If so, do they occur at the same spots as they do when dubbing to the DBeta deck?

You have to eliminate the variables here to figure out where the problem is. Then you can try to figure out WHAT the problem is.

Dan

Providing value added material to all of your favorite DVDs


Return to posts index

Tim Ryan
Re: Moving from the HVX200 to the HPX170?
on Oct 28, 2008 at 10:38:29 pm

Response to your questions from the post-house:

The 1400 has HD and SD SDI out, but only has HD SDI in. This is SD footage we're dealing with in this scenario so it won't accept the signal, I tried it.

We have dubbed from P2 cameras to DVCPRO HD via HD SDI on the 1400 and it worked fine.

However, we digitized this particular SD footage from the HPX170 to one of our editing systems via SDI and it was flawless. That's how we ultimately ended up making the dub to D-Beta.

Monitoring was also fine, even through the D-Beta deck. The artifacts only showed up on record.

MacBook Pro
Mac OSX version 10.4.11
2.4 GHz Intel Core 2 Duo
4 GB DDr SDRAM
FCP 6.0
G-Raid 2 Tb external hard drive


Return to posts index

Dan Brockett
Re: Moving from the HVX200 to the HPX170?
on Oct 28, 2008 at 11:42:54 pm

Based upon what they are saying, it sounds as if the issue is with the DBeta deck or how the 170's SDI protocol is handshaking with the DBetas SDI input.

There are only three settings on the 170 to adjust the SDI output, on/off, EDH and Metadata so there is nothing else to adjust on the 170. The fact that it is passing the signal through means that it is working. With digital, stuff usually either works or it doesn't and it sounds as if the SDI out on the 170 is working.

Not sure where to advise you from here. Sounds like someone needs to experiment a bit with the menus and settings in the Dbeta deck.

Dan

Providing value added material to all of your favorite DVDs


Return to posts index


Bjoern Adamski
Re: Moving from the HVX200 to the HPX170?
on Oct 29, 2008 at 11:05:52 pm

Is there maybe a hardware deinterlacer activated on output or can use choose between progressive or interlaced video output? Deinterlacing progressive footage causes this kind of quality decrease.

---------------------
Product Manager
MXF4mac
http://mxf4mac.com


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2019 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]