FORUMS: list search recent posts

loadMovie ???

COW Forums : Adobe Flash

<< PREVIOUS   •   FAQ   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Michael Wilfong
loadMovie ???
on Jan 17, 2006 at 5:31:00 pm

Hello...

I'm trying to load a swf file into a swf file...when I use the following code it IS loading the movie but I can't see anything??? why?

this.onEnterFrame = function() {
loadMovie("AttitudeScroll.swf","Attitude");

Can anyone tell just by what is here?

Thanks in advance.
M


Return to posts index

Matt Klundt
Re: loadMovie ???
on Jan 17, 2006 at 6:00:46 pm

Part of the problem is that you are (re)loading the movie every time a new frame is rendered (so, 12 or maybe 24 times per second?). Why not just use the loadMovie line on a frame instead of assigning it to a MovieClip?

this.loadMovie("AttitudeScroll.swf","Attitude");

Matt
--------------------
http://www.mcquillendesign.com
http://www.mattfoxgames.com


Return to posts index

Michael Wilfong
Re: loadMovie ???
on Jan 17, 2006 at 8:11:37 pm

Is there a reason why I can't 'see' or 'interact' with the external .swf file when it is loaded?

Thanks for the help, I really appreciate it.
M.


Return to posts index


Matt Klundt
Re: loadMovie ???
on Jan 17, 2006 at 8:50:15 pm

It is one of two possibilities. First it could be that you have not specified an _x or _y value for the clip, in which case it won't be displayed. Or secondly, your path to the file you want to load has an error. Try being case sensitive, use %20 instead of spaces, or try using an absolute URL to the intended file. Also try the debugger and/or trace functions to see if the clip is in fact there.

Matt
--------------------
http://www.mcquillendesign.com
http://www.mattfoxgames.com


Return to posts index

Michael Wilfong
Re: loadMovie ???
on Jan 17, 2006 at 8:58:13 pm

I'm Sorry, I wasn't very clear...I can see part of the external .swf file...it is a scrolling text field using a mask...

I can see the scroller but not the content(text) inside the scroll area...does that make sense to you?

when I load it into a "level" i can see everything but when i load it into an empty movieclip I see just the scroller...

I can email you the files if you feel like helping out an amatuer...

Thanks again for your help.
Michael.


Return to posts index

Matt Klundt
Re: loadMovie ???
on Jan 17, 2006 at 9:10:25 pm

You should look through past posts as this has been covered many times. The problem is the mask not the loadMovie command. Try this one:

http://forums.creativecow.net/cgi-bin/new_read_post.cgi?univpostid=856761&f...

Matt
--------------------
http://www.mcquillendesign.com
http://www.mattfoxgames.com


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2018 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]