FORUMS: list search recent posts

Image Units not working on Motion 5 ???

COW Forums : Apple Motion

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Leo Hans
Image Units not working on Motion 5 ???
on Jul 25, 2011 at 12:52:49 am

I tried "Temperature and Tint" but nothing happens changing the parameters.
"Tone Curve" turns the image white and then nothing change with the parameters.

Any Idea? Maybe a bug?

Leo Hans
Editor AVID - Final Cut Pro
http://www.leohans.com


Return to posts index

Mark Spencer
Re: Image Units not working on Motion 5 ???
on Jul 25, 2011 at 2:06:28 am

Where do you see those image units? I checked in Generators and in Filters and I don't see either one.

--
Mark Spencer
Freelance Producer/Editor/Motion Graphics Artist
Apple-certified Master Trainer
Author, Motion 4 from Peachpit Press
http://www.applemotion.net


Return to posts index

Leo Hans
Re: Image Units not working on Motion 5 ???
on Jul 25, 2011 at 2:23:34 am

A picture worth a thousand words:



Leo Hans
Editor AVID - Final Cut Pro
http://www.leohans.com


Return to posts index


Mark Spencer
Re: Image Units not working on Motion 5 ???
on Jul 25, 2011 at 2:39:00 am

I do not have those filters installed - they must have been some sort of custom install. Does anyone else have them?

--
Mark Spencer
Freelance Producer/Editor/Motion Graphics Artist
Apple-certified Master Trainer
Author, Motion 4 from Peachpit Press
http://www.applemotion.net


Return to posts index

Leo Hans
Re: Image Units not working on Motion 5 ???
on Jul 25, 2011 at 2:41:00 am

Could it be from FxFactory? I uninstalled it. Maybe was part of it and that's the reason why doesn't work?
mmm :S

Leo Hans
Editor AVID - Final Cut Pro
http://www.leohans.com


Return to posts index

Mark Spencer
Re: Image Units not working on Motion 5 ???
on Jul 25, 2011 at 2:44:00 am

Could be but those two filters don't appear to be part of a standard install.

--
Mark Spencer
Freelance Producer/Editor/Motion Graphics Artist
Apple-certified Master Trainer
Author, Motion 4 from Peachpit Press
http://www.applemotion.net


Return to posts index


Leo Hans
Re: Image Units not working on Motion 5 ???
on Jul 26, 2011 at 3:03:29 am

Mark, are you using Lion? I found this in the M5 user manual:

Image Units (Generators)
The Image Units category appears in the Motion Library if you are running Mac OS X v10.5 or later. Motion supports the operating system’s Core Image Units (generators).


Maybe they are core image plugins. And bugy ones.

Leo Hans
Editor AVID - Final Cut Pro
http://www.leohans.com


Return to posts index

Mark Spencer
Re: Image Units not working on Motion 5 ???
on Jul 26, 2011 at 3:06:39 am

I am not using Lion. The ones I have are the Core Image Units from the OS (there are Image Unit Filters and Generators) - I really think you got yours elsewhere somehow, I don't believe they are part of the standard install. Are you on Lion??

--
Mark Spencer
Freelance Producer/Editor/Motion Graphics Artist
Apple-certified Master Trainer
Author, Motion 4 from Peachpit Press
http://www.applemotion.net


Return to posts index

Leo Hans
Re: Image Units not working on Motion 5 ???
on Jul 26, 2011 at 3:19:17 am

Yes. I am using Lion since I don't use my own computer for work.

And that was a missunderstanding (perhaps becouse here, in Argentina, it's 0:15hs). I saw Mac OS X v10.5 and I thout "Lion" (Lion is 10.7).

I can not find how to remove that. I used FxFactory uninstaller, and was the only add on I installed.

Thanks for answering.

Leo Hans
Editor AVID - Final Cut Pro
http://www.leohans.com


Return to posts index


Leo Hans
Re: Image Units not working on Motion 5 ???
on Jul 26, 2011 at 7:50:58 pm

Well, now I am lost:

I sent an email to NoiseIndustries and they replied:

Those effects are not part of FxFactory. Image Units are not video effect plug-ins in the traditional sense. They are a more "primitive" graphics plug-in, and Mac OS X ships with hundreds of those out of the box.

Leo Hans
Editor AVID - Final Cut Pro
http://www.leohans.com


Return to posts index

Robbert-Jan van der Does
Re: Image Units not working on Motion 5 ???
on Jul 26, 2011 at 9:53:28 pm

I have got them on my machine too. And on my 2006 macbook pro as well (running motion 4).

Kind regards,

Robbert-Jan van der Does
lighting cameraman/steadicam operator/editor

WISIWYG (What I See Is What You Get)


Return to posts index

Leo Hans
Re: Image Units not working on Motion 5 ???
on Jul 26, 2011 at 10:20:17 pm

Robert,
Would you be so kind to try those? Mine doesn't work.
Regards
Leo

Leo Hans
Editor AVID - Final Cut Pro
http://www.leohans.com


Return to posts index


Robbert-Jan van der Does
Re: Image Units not working on Motion 5 ???
on Jul 26, 2011 at 10:29:40 pm

Hi Leo,

Tomorrow afternoon I am back behind my MacPro with Motion 5 again and than I will check if they work. I know for sure that "Affine Transform" works, because I've used that one. I need a new MacBook Pro because the 2006 model is not compatible with M5 and FCPX so I can't check for you right now.

Cheers,
Robbert-Jan


Return to posts index

Leo Hans
Re: Image Units not working on Motion 5 ???
on Jul 26, 2011 at 10:35:07 pm

Thanks, Robert.

From the list on the screenshot the only two doesn't work are "Temperature and Tint" and "Tone Curve" which I marked with the white arrows.

Didn't tried all of Image Units but those in "Color Adjustment" section.

Again, thanks for taking helping

Leo Hans
Editor AVID - Final Cut Pro
http://www.leohans.com


Return to posts index

Robbert-Jan van der Does
Re: Image Units not working on Motion 5 ???
on Jul 26, 2011 at 10:36:51 pm

Ok, I'll let you know tomorrow.

Robbert-Jan


Return to posts index


Brendan Gibbons
Re: Image Units not working on Motion 5 ???
on Jul 27, 2011 at 5:27:38 am

I'm running Motion 5 / Lion and I have these Image units installed on my machine at home.

At work running Motion 4 / Snow Leopard 10.6.3 and those image units aren't in there.

They have to be Lion core image units I'm thinking.

Cheers,

BG


Return to posts index

Leo Hans
Re: Image Units not working on Motion 5 ???
on Jul 27, 2011 at 11:33:44 am

Brendan,
May I ask you to try if they work properly?
In my case, Temperature and Tint doesn't do anything and Tone Curve turns white the image and nothing change with parameters.
Thanks!

Leo Hans
Editor AVID - Final Cut Pro
http://www.leohans.com


Return to posts index

Robbert-Jan van der Does
Re: Image Units not working on Motion 5 ???
on Jul 27, 2011 at 2:29:15 pm

Hi Leo,

I just checked on my MacPro where I'm running Motion 5.
I do not have the image units Tone Curve, Tint and Temperature in my collection of image units.

robbert-jan


Return to posts index


Brendan Gibbons
Re: Image Units not working on Motion 5 ???
on Jul 27, 2011 at 4:53:03 pm

Haven't had a chance to check these yet, as on Motion 4 at work...But I also have FXfactory installed like yourself....but that's weird as like the email you received from them already ruled them out as being part of their package.

Do you have FXfactory installed Robbert?

Cheers,

Brendan


Return to posts index

Robbert-Jan van der Does
Re: Image Units not working on Motion 5 ???
on Jul 27, 2011 at 6:44:06 pm

Hi Brendan,

On my MacBook Pro with Motion 4 I have FX Factory installed but with only some freebies as Fx and some trial versions. On this system no temperature, tint and tone curve.
On my MacPro no FX Factory and also no temperature, tint and tone curve.

robbert-jan


Return to posts index

Brendan Gibbons
Re: Image Units not working on Motion 5 ???
on Jul 27, 2011 at 7:05:23 pm

Just tried them and got the same result as you did leo.

Temperature and tint nothing, and Tone curve all white.

Though reading the description for temperature and tint it says...

"Adapt the white reference point for an image"

Perhaps this works in conjunction with other image units, unsure really.

Though the fact that not everyone has them suggest it's not designed to work with Motion.

Someone will have an answer I'm sure.

Cheers,

BG


Return to posts index

Leo Hans
Re: Image Units not working on Motion 5 ???
on Jul 27, 2011 at 7:12:16 pm

It's seems to be one of the new core av from Lion.
Perhaps it's not working as espected.

Leo Hans
Editor AVID - Final Cut Pro
http://www.leohans.com


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]