FORUMS: list search recent posts

Ram preview does not work.....and no one is talking about it

COW Forums : Apple Motion

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Bob Flood
Ram preview does not work.....and no one is talking about it
on Feb 25, 2010 at 6:48:46 pm

Hello All

its nice to see a forum with multiple leaders!

I can not get ram previews to work! I can do a slow play, like 15 fps, but when i do a commnad r, aka ram prev play range, all i get is black

being the good litle dairyman i am, i searched this forum before posting, I found a few posts desribing the problem, but no responses.

Ya know, even if there is no solution, it would be nice to know that!

soooo can anyone offer any help?

opps btw:


Mac OS 10.5.8

Mac Pro 2 x 2.66 dual core (quad core) Intel processor

4 gB 667 mHz DDR2 FB-DIMM

ATI Radeon X1900

QT 7.6.4

FCP 7.1 / FCS 3

Kona LHe drivers 7.1 NDD



"I like video because its so fast!"

Bob Flood
Greer & Associates, Inc.


Return to posts index

zak peric
Re: Ram preview does not work.....and no one is talking about it
on Feb 25, 2010 at 7:30:31 pm

Have you tried resetting your preferences for Apple Motion.
To reset preferences of Apple Motion read this article please:
http://support.apple.com/kb/HT1885

Also you can zap your ram (PRAM)by restarting and holding alt+cmd+ letter P and Letter R together on a restart of your machine. This will reset parameter PRAM. In total you have to hold 4 keys and let your computer chime 3 times, then let go and let the computer start normally. (Make sure you select restart computer and when it shut down and just before it starts up hold those keys).



Sorry we all missed your posts, nothing personal.
Give it a go and let me know did you fix your problems.



Return to posts index

Bob Flood
Re: Ram preview does not work.....and no one is talking about it
on Feb 25, 2010 at 8:48:25 pm

Zak

Thanks for gettin back to me!

Did all that and still no-go. (jeez! havent zapped the p-ram since OS7!)

it loads a bunch of frames into ram, but they are all black!

oh well, guess its another of those "thats why its a thousand dollar program" issues!

thanx again for your help!

"I like video because its so fast!"

Bob Flood
Greer & Associates, Inc.


Return to posts index


zak peric
Re: Ram preview does not work.....and no one is talking about it
on Feb 25, 2010 at 9:53:43 pm

is this happening to all of your projects or only to one of them.
I would suggest to copy all assets to a new document and save this document then, try to render that into a ram preview.
We need to investigate this further and eliminate one thing at the time.
Let me know if this is happening to all of your projects please.



Return to posts index

Bob Flood
Re: Ram preview does not work.....and no one is talking about it
on Feb 26, 2010 at 3:40:48 pm

tx again

AFAIK its just this project, cuz this is the first time i tried to ram preview in motion!

I have to jam ahead to get soemthing out the door, but once thats done i can troubleshoot and derive more info.

i will letcha know!

"I like video because its so fast!"

Bob Flood
Greer & Associates, Inc.


Return to posts index

Dave Veatch
Re: Ram preview does not work.....and no one is talking about it
on Mar 19, 2011 at 3:34:25 pm

This just started happening to me or at least the first time I remember it happening?

After going through the render drop down menu and randomly changing the settings without an answer, I just by chance set the canvas at 100% view and it rendered??????? WTH! For this project it was SD 720 X 480 DV. One thing that I noticed prior to discovering the 100% view answer, is that depending how my canvas view was expanded (zoomed in or out beyond 100% view), when I rendered, the preview window mirrored the aspect ratio of the canvas as if it was trying to render that entire space? I know I'm not crazy because I did about 6 to 8 render test and changed my canvas view several times and at one point it looked square when the render window came up. This is a bit perplexing but I seem to remember when working on an HD project that it seemed to always render? My canvas would never have been set to 100% since my screen doesn't support 1920X 1080 ( my screen size is 1680X1050 ).

Another odd thing was I did not find the preferences to delete in specified place recommended by zac???
El Bizzaro. any other thought or answers on this would be appreciated.

Dave Veatch
City of Prescott
Multi Media Producer


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]