FORUMS: list search recent posts

matte size doesn't match original image from DVCPRO HD

COW Forums : Apple Motion

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Ken Nemetchek
matte size doesn't match original image from DVCPRO HD
on Sep 15, 2007 at 9:43:58 pm

Thanks in advance for helping me with this one.

I shot some video (720p/60) of a sunflower with a blownout background sky, thinking to myself that I'll use a luma key to replace it with a better sky.

So I do that and get those nasty jaggies on the edges of the flower. No problem, I'll do that lightwrap thang, but when I do it, the new image mask doesn't match the size of the original image.

Here are the images I'm working with:
http://abvc.ca/CreativeCowPhotos/Originallumakey.jpg

http://abvc.ca/CreativeCowPhotos/outsideofmatte.jpg

http://abvc.ca/CreativeCowPhotos/theproblem_noticethecutoffflowerandleaf.jp...

...and what it looks like in the Motion Layers tab.
http://abvc.ca/CreativeCowPhotos/MotionScreenshot.jpg

I'm thinking to myself this could be a pixel size problem, or maybe I just don't know what I'm doing. Hmmm. My sad realization is that it is likely the later.

Help!


Return to posts index

Arniepix
Re: matte size doesn't match original image from DVCPRO HD
on Sep 16, 2007 at 11:06:16 pm

Make your comp size 1280X720 square pixels. The DVCPro HD footage will be automatically scaled to fit, and your jaggies will magically disappear. I had the same problem in both Motion & Shake, and making the comps full 1280X720 with squar pixels solved it in both programs.

Arnie

Now in post: Peristroika, a film by Slava Tsukerman

http://www.arniepix.com/blog


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2018 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]