FORUMS: list search recent posts

Corrupt renders in Motion

COW Forums : Apple Motion

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Mike Jackson
Corrupt renders in Motion
on Jun 12, 2007 at 6:43:16 pm

I'm usually an After Effects guy, but with a tight deadline upon me I thought I'd try round-tripping from Final Cut to Motion now that I have FCP Studio 2.

I'm doing a split-screen with a complicated matte. Everything seemed to work fine, but my renders end out corrupted if I use anything other than 8-bit depth. At 16-bit I get bright green blocky pixels in the shadows of one half of the image. If I use 32-bit floating-point that same side starts to blink on and off, and the other side turns into tight flickering horizontal lines.

Any clues, hints or advice? Is the new motion just busted?

Original footage is DVCProHD, but the corruption happens whether I render in DVCPro or the new ProRes codec, and whether I render in Motion or FCP. Dual 2.7 G5 with 2.5 Gigs RAM, ATI Radeon 9650.


Return to posts index

Noah Kadner
Re: Corrupt renders in Motion
on Jun 13, 2007 at 4:57:01 pm

Can you post a few stills? That sounds like a possible issue with your graphics card.

Noah

Unlock the secrets of the DVX100 and Final Cut Pro!
http://www.callboxlive.com


Return to posts index

Mike Jackson
Re: Corrupt renders in Motion
on Jun 15, 2007 at 8:24:22 pm

I've posted some frames here:

http://www.steampoweredfilms.ca/Temp/BadRenders.htm

Ironically, Color seems to be able to handle my graphics card just fine.

Using graphics cards for acceleration seems like a great idea in theory, but it adds so much more of a crap-shoot to every task, depending on your hardware. I'd kill for a button to force a render to work through the CPU, regardless of how long it takes, if it meant consistent, reliable results.


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]