FORUMS: list search recent posts

Smoke 2010 SP2 Ext 1 Text Issues

COW Forums : Autodesk Smoke

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Ryan Jensen
Smoke 2010 SP2 Ext 1 Text Issues
on Mar 3, 2010 at 8:19:30 pm

I just upgraded to 2010 SP2 Ext1 on Linux and had the follow issue:

AXIS TEXT:

When you make 3D text in Axis soft effects it does not animate the transparency. If you set the transparency on text for 100 to make it invisible and then animate it over a period of time to 0, it stays the same as the first frame. In other words it does not animate when you render but it does scrub the effect while in Axis. I tried the same thing with the shadows and they do work correctly. This appears to only happen on text, the main image animates correctly.

Has anyone else run into this problem?

Thanks,
Ryan


Return to posts index

Brian Mulligan
Re: Smoke 2010 SP2 Ext 1 Text Issues
on Mar 4, 2010 at 1:14:49 am

That sounds like a familiar bug. I'll check when I'm Smoking tomorrow.

But 3D text via BFX/Action is far superior. Better animation with cascadeing effects and better lighting. Do you have BFX?



Return to posts index

Brian Mulligan
Re: Smoke 2010 SP2 Ext 1 Text Issues
on Mar 4, 2010 at 3:28:01 pm

Yep.. It's broken. One workaround would be to create and empty Gap Axis effect and use dissolves or Blend for your transparency.



Return to posts index


Ryan Jensen
Re: Smoke 2010 SP2 Ext 1 Text Issues
on Mar 4, 2010 at 6:16:09 pm

Thanks Brian. It's nice to know I'm not always going insane. Yes I agree with your work-around of using transitions on gap effects. This just means I will have to update all of my previous projects.


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]