FORUMS: list search recent posts

Lip sync problem

COW Forums : Adobe Encore DVD

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
jonereb
Lip sync problem
on Apr 25, 2006 at 12:35:01 am

My DVD contains 5 different videos. One video has a lip sync problem (audio slightly ahead of video). But it happens only on one of my DVD set-top players, an older model. All 5 video play fine on two other newer set-top players. The problem is strange because I've used the same settings numerous times and never had a problem.

I'm using 8x Taiyo Yuden media. Encoding is 7.2Mb/s VBR maximum (7.0307 video. The remainder is Dolby audio.) My burner is 3 years old, a Plexor 708A. The disk was burned at 1x. I'm using Encore 1.5.

I've also tried burning at 4x...same results.


Return to posts index

jonereb
Re: Lip sync problem
on Apr 25, 2006 at 1:09:06 am

btw, I'm using the latest firmware.


Return to posts index

Timothy Kurkoski
Re: Lip sync problem
on Apr 25, 2006 at 5:44:41 pm

If the problem only exists on one player, try different media and/or a different bitrate for the video. Some players just don't... er, play well with all discs and data.


Return to posts index


jonereb
Re: Lip sync problem
on Apr 25, 2006 at 9:04:59 pm

I've tried Maxell DVD+R and Taiyo Yuden DVD-R. No difference. I even tried re-exporting the video and re-encoding. No change. Since one video out of 5 is performing strangely on only one of my three set-top players, I'm chalking it up to the deck...a 5 year old RCA dual DVD/VCR oddity. I use this player as my lowest common denominator. If it'll play here, it'll play anywhere. Okay so, this one's wierd. Hopefully the client doesn't have a 5 year old RCA dual DVD/VCR player. My other two players are newer Sony models. My disk is rock solid on Sony.


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]