FORUMS: list search recent posts

AVI's play back bumpy!

COW Forums : Adobe Encore DVD

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
marcbrak
AVI's play back bumpy!
on Nov 19, 2005 at 1:45:44 pm

I am authoring a DVD featuring a movie in m2v format and some bonus materials in AVI format.

The m2v playback is fine but out of 4 AVI's only one plays back correctly. This is the shortest one, app. 2 minutes, perhaps this is a factor of interest? The other three fly over the first 5 - 10 seconds extremely fast, and then freeze for ca. 5 seconds. After that, they play just fine (all this in Preview mode).

I haven't a clue how to fix this.


Return to posts index

marcbrak
Re: AVI's play back bumpy!
on Nov 21, 2005 at 1:07:36 pm

Anyone? :)



Return to posts index

Timothy Kurkoski
Re: AVI's play back bumpy!
on Nov 21, 2005 at 6:27:48 pm

Have you transcoded the AVI files yet? Don't rely on Encore's preview to give you a 100% accurate representation of what your disk will be like, especially if you haven't transcoded everything yet.

Transcode your materials, burn a check disk, and see how it looks then.



Return to posts index


marcbrak
Re: AVI's play back bumpy!
on Nov 21, 2005 at 8:43:50 pm

I did it, but it comes out on DVD exactly as on the preview.


Return to posts index

Joe Bowden
Re: AVI's play back bumpy!
on Nov 21, 2005 at 9:12:19 pm

The AVIs...do they have stills or titles in them?

If so, did you create them in PPro?


Return to posts index

marcbrak
Re: AVI's play back bumpy!
on Nov 22, 2005 at 9:16:58 am

Yes! They each have a title screen, and that's the part where it goes wrong, the rest of the movie plays back fine.

Only one of the four avi's plays back fine, including the title screen.

All titles were indeed created in premiere pro.


Return to posts index


Joe Bowden
Re: AVI's play back bumpy!
on Nov 22, 2005 at 7:08:58 pm

Try unchecking "Optimize Stills" in the Make Movie dialog (Settings button), then re-export the AVI. Probably best to rename the AVI before exporting, unless you feel adventurous. Then import the AVI in Encore.

Does that fix it for you?


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]