FORUMS: list search recent posts

Clip Browser for Sony EX-1 not opening

COW Forums : Sony XDCAM - EX & Related

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Matt Orfalea
Clip Browser for Sony EX-1 not opening
on May 9, 2014 at 7:41:34 pm

I'd like to look at the parameters my EX-1 footage was shot with (focal length, iris, etc) but sony clip browser is not opening on my iMac osx (10.9.2)

I've reinstalled it (XDCAM EX Clip Browser v 2.06)

But still...

"XDCAM EX Clip Browser quit unexpectedly" (even before it opens.)

Any ideas, is there other software that I can use to view these parameters. XDCAM Transfer works fine on my mac but I can't view the parameters I used to be able to with Clip Browser on another computer.

Thanks in advance!

Matt
http://www.youtube.com/orf


Return to posts index

Ian Cook
Re: Clip Browser for Sony EX-1 not opening
on May 9, 2014 at 8:41:39 pm

Clip Browser isn't supported under Mavericks. The application was discontinued and replaced some time ago with Content Browser. With Content Browser the real time metadata display is no longer a free feature; it's part of the advanced feature pack and has to be purchsed separately. http://www.sonycreativesoftware.com/contentbrowser

If you must stick with Clip Browser and were able to get it running under Mavericks in the past, try deleting the app and the preferences file and then reinstalling.


Return to posts index

steve knattress
Re: Clip Browser for Sony EX-1 not opening
on May 26, 2014 at 4:09:56 pm

my content browser 2.2.1 ( fresh download install and serial number added, registered) hangs on start on a 17"mbp OS 10.9.3 mavericks, hangs on startup, beach ball have to force quit.

I'm just getting software upgraded for an OB next week.

Is there an SxS driver that works in my express34 slot ( no cad to check at moment)

Should it work?

Steve


Return to posts index


Ian Cook
Re: Clip Browser for Sony EX-1 not opening
on May 27, 2014 at 1:50:40 pm

Here is the Mavericks Device Driver for SxS (only required when using the Express Card slot)

http://pro.sony.com/bbsc/ssr/mkt-recmedia/resource.downloads.bbsccms-assets...

CB with this driver should be fine. Make sure there are no old/incompatible FAM or USB (PDW-U1/U2) drivers on the system. Also try the usual steps of a permissions repair and trashing any .plist files the application may have left behind from previous versions.


Return to posts index

steve knattress
Re: Clip Browser for Sony EX-1 not opening
on May 29, 2014 at 9:12:24 am

Thanks, I did uninstall CB using the uninstaller with the latest version first but still have the problem that it crashes when run.

What should I manually uninstall to get a machine "clean" for CB.

My own laptop has avid (MC7 with ama), apple (FCP7, FCPX) and adobe CC software for out on the road use with U2 and SxS and XDCAM broadcast decks

Would any of the software for these need re-uninstalling for CB?

It would appear to be a bit hit and miss what needs installing for the above.

Is there a definitive list of up to date software for the latest Mavericks?
Any a definitive list of files to "remove" / uninstall first?

Thanks Steve


Return to posts index

steve knattress
Re: Clip Browser for Sony EX-1 not opening
on May 29, 2014 at 4:50:12 pm

Uninstalled everything I could find and also used app macclean.

re-installed

Content Browser still crashes on launch.

Avid can ama without problem

Steve


Return to posts index


steve knattress
Re: Clip Browser for Sony EX-1 not opening
on May 31, 2014 at 1:29:25 pm

Took out every thing I could find sony related, and re-installed latest driver for U2, FAM, SxS drive and SxS UDF. the content browser,

Still crashes on Start.

Here is the report can use see anything?

7559_contentbrowsecrashreport.txt.zip

AMA works fine, so looks as if ill be using avid next week.

Steve


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]