FORUMS: list search recent posts

Content Browser failing on "Import to FCP"

COW Forums : Sony XDCAM - EX & Related

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Joe Williams
Content Browser failing on "Import to FCP"
on Jun 21, 2013 at 3:44:11 pm

When I import footage from the Content Browser 1.1.0.322 to FCP X 10.0.8, it

1. changes the frame rate from 23.97 to 60flat

2. down coverts from 1920x1080 to 1280x720

3. breaks the A/V synch while mixing the stereo down to mono

I cannot for the life of me find a settings window or even any menu that would allow me to set any of these things. Has anyone seen this happen before?

For reference, it has done with with both .mp4 from an EX-1 and .mxf from a c300.


Return to posts index

Ian Cook
Re: Content Browser failing on "Import to FCP"
on Jun 21, 2013 at 4:36:54 pm

something is dreadfully wrong or we are missing some info here; Content Browser only re-wraps upon import to FCP. it has no idea how to transcode during this process so even if it lost its mind it's next to impossible that this would be the result.

that said, i can make a few recommendations:

1) use Content Browser 2.0.1 and make sure FCPX is @ 10.0.8.

2) use the free Camera Import plugin for X...this does the same thing as CB (places a QT wrapper around the file, leaving it in its native codec) but natively within FCP X

http://www.sonycreativesoftware.com/pdzk-lt2
http://www.sonycreativesoftware.com/campaign/contentbrowser


Return to posts index

Jiri Fiala
Re: Content Browser failing on "Import to FCP"
on Jan 14, 2014 at 10:38:38 pm

Same here.

The files aren't actually converted though! If you open them in Finder/QTPlayer/Whatever or even import them manually, they are correctly reported as 1080/25.

I need to use CB as it's the only way to transfer markers. Don't know of a solution as of now.


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]