FORUMS: list search recent posts

Sony EX1 external monitoring issues

COW Forums : Sony XDCAM - EX & Related

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
joseph wilkins
Sony EX1 external monitoring issues
on Jun 8, 2013 at 2:57:21 am

So I have a Sony EX1.

About 2 years ago, the Component out quit giving me a color signal.

All I can get out of it - regardless of the monitor I plug into is a black and white signal.

It's very annoying as it is a studio camera and my clients like to watch in video village.

So I figured I'd go buy a cable to plug into the HDSDI out port and plug in that way.

I attached to my same IKAN 7" monitor that worked fine ( apart from the B&W)... but no image.

I flipped iLink off and enabled HD and all the steps the manual says to do... nothing. I switched the monitor through the various inputs... nothing.

I took the EX1 down to my local camera dealer and he plugged it into a monitor... perfect picture immediately without messing with any of the settings.

So I know the camera is set to output a picture... any idea why my monitor will not display it?

We even tested with the cable and it worked at the store... so it must be the monitor.

I think it's a 720p monitor... not 1080p... but I get a signal in component mode...

Any help would be greatly received.

Thanks!


Return to posts index

Jw van der Vlies
Re: Sony EX1 external monitoring issues
on Jun 9, 2013 at 10:41:18 am

Maybe the Y component input can be set on composite also? So that it only 'sees' the Y channel, which is black and white.


Return to posts index

joseph wilkins
Re: Sony EX1 external monitoring issues
on Jun 9, 2013 at 2:29:18 pm

Thanks very much.... but I am a dummy... can you please put that into simple terms I can understand and tell me how I can fix it? Thanks so much



Return to posts index


Jw van der Vlies
Re: Sony EX1 external monitoring issues
on Jun 9, 2013 at 2:41:11 pm

please give me a link of your monitor, there are more ikan 7 inch


Return to posts index

joseph wilkins
Re: Sony EX1 external monitoring issues
on Jun 9, 2013 at 2:43:51 pm

Ikan V8000 HDMI.

Thanks again



Return to posts index

Jw van der Vlies
Re: Sony EX1 external monitoring issues
on Jun 9, 2013 at 2:48:05 pm

component and composite are different connections so my theory doesn't match..

I'm afraid I can help you. It's a long shot, but maybe you've set the color saturation to zero or something? which means that all the colour is gone


Return to posts index


joseph wilkins
Re: Sony EX1 external monitoring issues
on Jun 9, 2013 at 2:54:00 pm

it is the same on another monitor... it's not a monitor issue... its in-camera.

Any ideas on why the Ikan is not displaying the HDSDI out? Does a monitor need to be 1080p to display that? I think my Ikan is only 720p



Return to posts index

Jw van der Vlies
Re: Sony EX1 external monitoring issues
on Jun 9, 2013 at 3:03:01 pm

your monitor, as i see, does not have hdsdi input.
your original thread mentions that it's the monitor!
out of ideas so far. sorry


Return to posts index

joseph wilkins
Re: Sony EX1 external monitoring issues
on Jun 9, 2013 at 3:19:47 pm

OH.. maybe thats the problem ;)

I see a B&C connector... is that not a HDSDI port?



Return to posts index


Michael Palmer
Re: Sony EX1 external monitoring issues
on Jun 9, 2013 at 3:18:55 pm

It seems like you need to convert the HDSDI to HDMI for your monitor, these are both digital signals unlike the component/composite ports.

http://www.atvresearch.com/HAWK-SDI-HDMI.aspx

Good Luck
Michael Palmer


Return to posts index

Jw van der Vlies
Re: Sony EX1 external monitoring issues
on Jun 10, 2013 at 11:42:23 am

On the camera, the bnc is a hdsdi, on your monitor, i don't think so.
M Palmers advice is a good option.


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]