FORUMS: list search recent posts

Component out of EX1

COW Forums : Sony XDCAM - EX & Related

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Greg Ball
Component out of EX1
on May 21, 2012 at 5:06:25 pm

Can someone tell me what I have to change in the menu and where I would find it to get my EX1 to display component out video to a lCD screen for playback? Thanks.


Return to posts index

Don Greening
Re: Component out of EX1
on May 21, 2012 at 7:18:21 pm

This is all covered in the EX1 .pdf manual.

Go the the VIDEO SET menu and set the "YPbPr/SDI Out Select" (page 109) to either HD SD or OFF. Selecting HD will output the same signal as what is shown on your on-camera monitor. Setting to SD will output a down-converted signal. Either of these 2 settings will enable both the SDI BNC port and the Component Out port. Make sure you have first disabled the iLINK I/O or there will be no signal fed to the SDI/Component ports.

Don't confuse "YPbPr/SDI Out Select" with "YPbPr/SDI Out Display." The last one is an ON/OFF toggle that allows you to display on your outboard monitor the same menus and status indications as those on the on-camera monitor.

- Don

Don Greening
A Vancouver Video Production Company
Reeltime Videoworks
http://www.reeltimevideoworks.com


Return to posts index

Greg Ball
Re: Component out of EX1
on May 21, 2012 at 7:41:35 pm

Hi Don,

Thanks for that info. I have tried that with no luck.

What I'm trying to do is shoot a media training class then playback the file on an LCD screen. The sdi signal works fine for the image. I'm using an HD link to DVI.

However that DVI does not have audio. So I'd prefer to use component out since my LCD monitor has component in connections.

Should I set YPbPr/SDI Out Select" to HD SD or OFF. The SDI port works fine, but I'm not seeing anything out of the Component Out port. How do you disable the iLINK I/O?



Return to posts index


Don Greening
Re: Component out of EX1
on May 21, 2012 at 8:12:27 pm

[Greg Ball] "Should I set YPbPr/SDI Out Select" to HD SD or OFF"

Set it to anything but OFF. Probably set it to HD.

[Greg Ball] "How do you disable the iLINK I/O?"

It's in the OTHERS menu. Make sure it says Disabled.

If you're stuck using DVI then check to see if there's an audio signal coming through the camera's headphone jack. If there is you can connect a stereo mini-plug to that with 2 RCA connections at the other end of the cable and plug that into the TV as well.

- Don

Don Greening
A Vancouver Video Production Company
Reeltime Videoworks
http://www.reeltimevideoworks.com


Return to posts index

Greg Ball
Re: Component out of EX1
on May 21, 2012 at 8:31:32 pm

Nope doesn't work. I don't know why. Plus I'm not sure if I can have the audio inputs and the DVI working at the same time.



Return to posts index

Don Greening
Re: Component out of EX1
on May 21, 2012 at 8:35:39 pm

Go to the OTHERS menu again and hit the RESET ALL button, then go through the setup routine like I've outlined above. If that doesn't work then pull both the main and the memory batteries, wait a few minutes, re-install the batteries then go through the routine again.

- Don

Don Greening
A Vancouver Video Production Company
Reeltime Videoworks
http://www.reeltimevideoworks.com


Return to posts index


Greg Ball
Re: Component out of EX1
on May 21, 2012 at 11:39:16 pm

Nope Resetting did not work.



Return to posts index

Don Greening
Re: Component out of EX1
on May 22, 2012 at 6:40:38 am

Sorry I couldn't help resolve your problem. There is a good chance that there is something physically wrong with the camera then, such as a broken component connection. Perhaps the actual component cable is faulty. Is there a way for you to test with another EX camera? If you're able I recommend bringing your camera to an authorized Sony repair camera hospital for a checkup.

- Don

Don Greening
A Vancouver Video Production Company
Reeltime Videoworks
http://www.reeltimevideoworks.com


Return to posts index

Don Greening
Re: Component out of EX1
on May 28, 2012 at 11:25:33 pm

[Don Greening] "Is there a way for you to test with another EX camera?"

Greg, are you able to try this?

- Don

Don Greening
A Vancouver Video Production Company
Reeltime Videoworks
http://www.reeltimevideoworks.com


Return to posts index


Greg Ball
Re: Component out of EX1
on May 29, 2012 at 12:34:32 am

Hi Don,

No it's not possible right now. The camera seems to be in great shape, and the connections are good. I'm wondering if I shold buy another cable.

Thanks for you continued attempts.



Return to posts index

Brent Dunn
Re: Component out of EX1
on May 23, 2012 at 4:52:22 pm

I just did this over the weekend. Don covered it. It's in the menu.

Brent Dunn
Owner / Director / Editor
DunnRight Films
DunnRight Video.com
Video Marketing Toolbox.net

Sony EX-1,
Canon 5D Mark II
Canon 7D
Mac Pro Tower, Quad Core,
with Final Cut Studio

HP i7 Quad laptop
Adobe CS-5 Production Suite





Return to posts index

Bob Mark
Re: Component out of EX1
on May 28, 2012 at 7:33:05 pm

Component out works for me, just make sure you have right order of the cables hooked up to the component in of the monitor.

Bob


Return to posts index


Greg Ball
Re: Component out of EX1
on May 28, 2012 at 9:17:49 pm

LOL!! Mark, That's good.. OF COURSE I have the right cables. Let's see ...red goes to red...blue goes to blue and green goes to green. LOL! Thanks for the advice, but I think something's wrong with the flimsy connection. Have a good one.



Return to posts index

Bob Mark
Re: Component out of EX1
on May 28, 2012 at 11:41:52 pm

Yep. You have a good one too!

Bob


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]