FORUMS: list search recent posts

XD-CAM clip errors

COW Forums : Sony XDCAM - EX & Related

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Roi Turnoy
XD-CAM clip errors
on Nov 14, 2010 at 2:46:25 pm

Hi guys

I get some errors when I'm trying to import XDCAM footage with XDCAM Transfer software.
Most of the clips are good, but some gives me this error:

Failed to import movie from file...

Anyone has an idea why I get this error?

I also couldn't open the entire footage in Log & Transfer in FCP 7 - it crashed...

The footage was shot on EX-3 at 1080/25p


Any help?


Return to posts index

Craig Seeman
Re: XD-CAM clip errors
on Nov 14, 2010 at 2:55:28 pm

Start from step one.
Can ClipBrowser 2.6 play the file?



Return to posts index

Roi Turnoy
Re: XD-CAM clip errors
on Nov 14, 2010 at 3:08:38 pm

Haven't tried it yet - I didn't know here to start...


Return to posts index


Craig Seeman
Re: XD-CAM clip errors
on Nov 14, 2010 at 3:29:43 pm

ClipBrowser with CRC On makes sure your copies are good. If you make copies any other way and the copies are bad you're hosed if you've erased the cards. The time to put on the seat belts is not after the car accident.

Let's just hope it's only the metadata that's damaged. Try to import the mp4 directly into XDCAM Transfer 2.12 or ClipBrowser 2.6.



Return to posts index

Roi Turnoy
Re: XD-CAM clip errors
on Nov 14, 2010 at 4:07:23 pm

Hi

Tried to open the files on clip browser 2.6 & xdcam transfer 2.12
and no clips where imported.

Another thing - the mp4 files are 0kb in their folder...


Return to posts index

Craig Seeman
Re: XD-CAM clip errors
on Nov 14, 2010 at 8:56:07 pm

If they're showing 0kb and can't be imported as "orphans" (mp4 only) into ClipBrowser and XDCAM Transfer, the originals may never have been copied. You may be learning the hard/expensive way why you should use ClipBrowser with CRC On.

Any chance you still have them on the SxS or SDHC cards?



Return to posts index


Roi Turnoy
Re: XD-CAM clip errors
on Nov 15, 2010 at 7:04:49 am

Hi

I didn't shot the footage. I only got the BU files from the producer...

I don't think they still have the cards... They returned it buck to the rental company.

So if I'm getting it right - if the files are 0kb there's no way to get the clips to reappear, right?


Return to posts index

Craig Seeman
Re: XD-CAM clip errors
on Nov 15, 2010 at 7:11:27 am

If it's 0kb there's likely no content. One can only guess what their copy backup procedure was but apparently they didn't confirm the copies. You should contact them ASAP and explain you need a copy of their backup (which they should have done if they are at all responsible).



Return to posts index

Roi Turnoy
Re: XD-CAM clip errors
on Nov 15, 2010 at 7:15:03 am

They made a BU to external HDD - and I copied from it to my HDD.
They already formatted the cards they shot on - as I said, they rented the camera...


Return to posts index


Craig Seeman
Re: XD-CAM clip errors
on Nov 15, 2010 at 7:24:30 am

It doesn't sound like a valid BU if it isn't properly copied and confirmed. It sounds like they're going to have to eat the cost of a re-shoot. As I've said before, no matter how rare, the costs can be fatal for a business. There's a PROPER way to do things. Unless the cards themselves had the problems (always possible) they didn't just any kind of confirmation for the back up.



Return to posts index

Ian Cook
Re: XD-CAM clip errors
on Nov 15, 2010 at 2:07:37 pm

If the .mp4 files are showing 0 KB it's likely that they were not copied correctly. Other .mp4s from the same batch are intact? Hopefully it was a problem going from their backups to yours and their HDD backups don't show as 0k...?


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]