FORUMS: list search recent posts

EX1 commander problem

COW Forums : Sony XDCAM - EX & Related

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Alan Lacey
EX1 commander problem
on Sep 24, 2008 at 4:24:42 pm

Have I done something stupid or is there a problem with the EX1 remote commander?

I have two RM-F300 commander units one supplied with my PDW350 the other with the EX1 and I can get neither to work with the EX.

I've been through the manual and activated the IR receiver - you have to do this every time the EX is powered down, but get no response to the remote. I've checked battery voltage.

Is there something I'm missing here or do these things just not work reliably?

Because of the work I do I'm sure I tested it when I took delivery.

I'd be grateful to here of your experiences.

Alan



Return to posts index

Alan Lacey
Re: EX1 commander problem
on Sep 24, 2008 at 4:27:12 pm

BTW I am in front of the camera pointing the remote at the receiver!

Alan



Return to posts index

Craig Seeman
Re: EX1 commander problem
on Sep 24, 2008 at 4:52:18 pm

My remote worked the first day I tried it (and I tested it in front of the camera) and hasn't worked since. I've heard others have this problem too. I think there's either an issue with the remote or EX IR sensor.



Return to posts index


Bob Jackson
Re: EX1 commander problem
on Sep 25, 2008 at 3:24:44 am

Mine is intermittent too.
Seems to work well about 5-6 feet from camera.
I have programmed one of the assign buttons to quickly turn on remote.

vidiot


Return to posts index

Clint Fleckenstein
Re: EX1 commander problem
on Sep 24, 2008 at 6:00:39 pm

According to the manual (We just got our EX1, I've been too busy to start playing with it) the menu item for IR REMOTE automatically sets itself to OFF every time the camcorder is powered down. I have no idea why.

My guess is you'll just have to enable it in the menu.

Cf


Return to posts index

Clint Fleckenstein
Re: EX1 commander problem
on Sep 24, 2008 at 6:01:59 pm

Sorry...I missed that you tried that in the original post. There I go, rushing to be helpful, but not reading too closely. :(

Clint


Return to posts index


Don Greening
Re: EX1 commander problem
on Sep 24, 2008 at 6:04:13 pm

That's okay, Clint :) That fact is now permanently burned into everyone's LTM (long term memory).

- Don


Return to posts index

Alan Lacey
Re: EX1 commander problem
on Sep 24, 2008 at 6:11:43 pm

This is really bad news, I was relying of being able to activate/deactivate record remotely if nothing else.

The camera's just been in for a 1.1 firmware upgrade, I wonder if that's the issue.

Can I ask any of you who have an EX1 (and the time) to try the commander for me. I'm tempted for a warrenty repair.

Alan



Return to posts index

stephen may
Re: EX1 commander problem
on Sep 24, 2008 at 7:57:58 pm

Alan, Try setting the "Trigger Mode" to 'BOTH' in the OTHERS menu. I have the latest firmware update, and my remote triggers record, zooms, etc. (from in front...) -s

Stephen May
Keystone Media Productions
Freelance Videographer


Return to posts index


Alan Lacey
Re: EX1 commander problem
on Sep 26, 2008 at 6:50:00 pm

Thanks Stephen.

Actually I've got to the bottom of it now. Both remotes had flat batteries, but the one that came with the EX1 recently, had 2.8v registering when I tested, so I assumed all was well.

It worked when I replaced with a fresh battery.

Seems I'll be removing the batteries from the EX AND the commander now on a regular basis!

Alan



Return to posts index

bob jackson
Re: EX1 commander problem
on Sep 27, 2008 at 5:46:53 pm

Ahh
Shipping with old battery problems.
Who would have thunk...

vidiot


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]