FORUMS: list search recent posts

XDCAM/FCP - Missing Codec?

COW Forums : Sony XDCAM - EX & Related

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Steve McGarrigle
XDCAM/FCP - Missing Codec?
on Apr 13, 2008 at 1:36:10 am

I am trying to import XDCAM footage to FCP via the XDCAM transfer software.

The footage plays in the XDCAM browser software however doesn't show correctly in the XDCAM transfer software.

The files are there but the clips display 'No preview available' while the player displays 'No Media'.

The footage was shot:
Mpeg2HD35
1280x720
25P

On setting up a corresponding sequence in FCP i have tried a number of the easy set ups but think that i should be using:
XDCAM EX 720P25 VBR

Seems logical but i am getting a message in Final Cut:

'Codec not found.
You may be using a compression type without the corresponding hardware card.'

This only shows up for this particular setting and not on the 1080 settings.

Do i have a missing codec and if so where can i get it from?

Is it in the most recent Pro apps update or available from Sony?

Help would be much appreciated.

Thanks Steve.


Return to posts index

Michael Palmer
Re: XDCAM/FCP - Missing Codec?
on Apr 13, 2008 at 2:32:53 pm

Make sure you have the latest version of the XD Cam transfer software and you are running Final Cut 6.02.

Good Luck
Michael Palmer


Return to posts index

Steve McGarrigle
Re: XDCAM/FCP - Missing Codec?
on Apr 13, 2008 at 2:47:55 pm

I have:

XDCAM Transfer 2.5.1
FCP 6.0.3
Quicktime 7.4.5
O/S 10.4.11

I have no previews available and the viewer says 'No Media'.
I can import footage if i check the box that says 'Import clips with no installed codecs'.
The resulting imported footage has audio only and the picture is completely white.
I have ten XDCAM EX presets available to me in FCP along with the other XDCAM sequence presets..

I've done my homework but it is still not working!


Heeeeeeelp!



Return to posts index


Michael Palmer
Re: XDCAM/FCP - Missing Codec?
on Apr 13, 2008 at 3:05:46 pm

Steve
email me a contact number and I'll give you a call.
mikepalmer61@gmail.com

Good Luck
Michael Palmer


Return to posts index

Noah Kadner
Re: XDCAM/FCP - Missing Codec?
on Apr 14, 2008 at 7:11:30 am

Try trashing your prefs, re-running software update. If that doesn't do it, reinstall FCP.

Noah

My FCP Blog. Unlock the secrets of the DVX100, HVX200 and Apple Color. Now featuring the Sony EX1 Guidebook
http://www.callboxlive.com



Return to posts index

Steve McGarrigle
Re: XDCAM/FCP - Missing Codec?
on Apr 16, 2008 at 11:39:18 am

Issue was finally resolved - i think - by the recent plug in manager update 7.3.1.
I can't be sure as i had been tinkering with so many different things but shortly after the update and a restart, my transfer software displayed previews and FCP recognized the XDAM EX codecs allowing ingest.

Yay!

Thanks to all who contributed and helped during my day and a half of configuration hell.



Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]