FORUMS: list search recent posts

XDCam HD discs not mounting on intel-mac in FAM mode

COW Forums : Sony XDCAM - EX & Related

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Christian Hoffmann
XDCam HD discs not mounting on intel-mac in FAM mode
on Mar 30, 2007 at 12:57:10 pm

Hi,
when I connect our PDW-F70 to our new intel Power Mac (2x3GHz Dual core) via firewire, the discs won't get mounted in the finder.
I've installed the latest version of Sony's XDCAM transfer tool (1.1.0).

The funny thing is that the disc shows up in the Mac's disk utility. I can also use the FAM driver tool to switch the PDW's iLink mode from AV to FAM and back.
But the Media just won't get mounted in the finder and the transfer tool also doesn't "see" the inserted disc.

I also connected our PDW-F350 to the intel mac - same result.

When connecting PDW-F70 to our G5 again there were no problems. The inserted discs mounted immediately and importing worked fine.

Anybody here having the same problems? Any ideas?

Thanks in advance,
Christian Hoffmann


Return to posts index

Andy Mees
Re: XDCam HD discs not mounting on intel-mac in FAM mode
on Apr 3, 2007 at 2:41:05 pm

Try using the deck's own control's to switch to FAM mode, instead of the FAM Driver Tool.

I use the F70 deck regularly using this method on my Intel mac. I do not use the FAM driver tool unless I am using a deck that does not have manual access to this control (eg PDW - D1)


Return to posts index

Wayne Carey
Re: XDCam HD discs not mounting on intel-mac in FAM mode
on Apr 24, 2007 at 7:29:38 pm

Try reinstalling the software.

I had to do this about three times before it worked myself. Since then its been working flawlessly.

_______________________________

Wayne Carey
Schazam Productions
http://www.schazamproductions.com


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]